Tijdens de eerste editie van Taste of Amsterdam sloot Wijnkoperij Okhuysen het evenement af met een unieke proeverij. Het Haarlemse wijnbedrijf opende twintig flessen uit zes jaargangen van Château Pétrus, een van Âs werelds meest beroemde en kostbare wijnen. Verticale proeverijen met Château Pétrus zijn een zeldzaamheid, en met dit aantal flessen een unicum. Niet verbazingwekkend dat daarom Jean Moueix, zoon van de Château-eigenaar, en diens wijnmaker Olivier Berrouet besloten vanuit Bordeaux naar Nederland te komen om Xavier Kat van Okhuysen bij te staan.
Slechts 50 gasten kregen de kans van deze begerenswaardige wijn te proeven in het wijntheater van Taste. De warmte en de locatie, een open tent, maakten het extra uitdagend voor Xavier Kat en zijn team om de wijnen op de juiste temperatuur te serveren. Een goede temperatuur en passend glaswerk zijn cruciaal bij het proeven, wat extra geldt voor wijnen van Château Pétrus. De wijnen werden daarom tot op de graad nauwkeurig gekoeld, tijdig geopend en voorgeproefd. Alle proevers hadden ieder zes kristallen glazen, die één voor één werden gevuld.
De gasten, een mix van culinaire en wijnkenners, professionals en liefhebbers, proefden 2002, 2004, 2006, 2003, 2001 en tenslotte 2005, reeds nu al gekwalificeerd als beste jaar ooit, en stelden onvermoeibaar vragen aan de heren Moueix, Berrouet en Kat.
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/okhuysen-opent-twintig-flessen-petrus/
Okhuysen opent twintig flessen Petrus
2 juli 2009