Ondernemer faillet restaurant Praq laat hoofd niet hangen

25 januari 2010
Ondernemer faillet restaurant Praq laat hoofd niet hangen

"In het buitenland ben je pas echt ondernemer als één project mislukt is", aldus ondernemer Vasso Panagoulopoulos over het faillesement van zijn restaurant Praq in Amersfoort. Het restaurant lag in de vinexwijk Vathorst in Amersfoort Noord en was bedoelt als kindvriendelijk restaurant. Het leek een gat in de markt. Na de geboorte van hun eerste kind kwamen Panagoulopoulos (46) en zijn vrouw Evelyn Boelhouwer (44) erachter dat het lastig is om met een kind uit eten te gaan. Het idee ontstond om een kindvriendelijk restaurant te ontwikkelen waar ook nog eens lekker gegeten kon worden.

*Een zwaar jaar*
Maar helaas: de bewoners van Vathorst kwamen niet massaal eten bij Praq. Dit was in hetzelfde restaurant in Oudekerk aan de Amstel, dat de ondernemer eerder oprichten, wel anders. Daar was het concept een groot succes, maar de ene plek is de andere niet. In Amersfoort ging eigenlijk alles mis. Het werd te duur, het was niet het juiste publiek en de crisis gooide meer roet in het eten. "We hebben de eer aan onszelf gehouden en voordat er schuldeisers zouden aankloppen besloten om ermee te stoppen. Het was een zwaar jaar voor mij en mijn vrouw. Een zaak dicht moeten gooien is heel moeilijk."

*Volgende projecten*
Panagoulopoulos heeft inmiddels twaalf zaken op zijn naam staan en laat het hoofd niet hangen. Op de planning voor de komende jaren staat genoeg. Bij Zeeburg worden drie silo's gebouwd waar een Annie M.G. Schmidt-museum zijn intrek zal nemen. Met een Praq-restaurant op het dak en een brasserie op de begane grond. Om dit project te promoten opent Panagoulopoulos over zes maanden Waaidorp, een restaurant in een grote loods op het terrein. "Er komt een theater, een bioscoop en we gaan markten organiseren."

Panagoulopoulos zegt geen opgever te zijn. "Ik kijk nu alleen niet meer dan twee jaar vooruit. Het is geen schande als een project mislukt. In het buitenland ben je dan pas echt ondernemer."

~De RestaurantKrant, Sanny Visser~


"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/ondernemer-faillet-restaurant-praq-laat-hoofd-niet-hangen/

Overig nieuws