Van betalen na gebruik naar betalen vooraf; het is de nieuwe realiteit voor horecaondernemers die wel de kosten moeten dragen, maar vanwege de coronacrisis geen inkomsten hebben. Talloze hotels, restaurants, cafés en lunchrooms verkopen momenteel vouchers, die later ingewisseld kunnen worden. Op die manier genereren deze horecazaken omzet voor diensten en producten die nog niet geleverd zijn. Het is voor nu een manier om je staande te houden, maar daar staat straks natuurlijk wel wat tegenover.
Een overzicht van initiatieven binnen de horeca:
Wil je ons helpen door de coronacrisis te komen? Boek dan nu alvast je hotelovernachting via https://t.co/SX8LYEJYJk! 😍🍰🙏 Zoals ons logies, ontbijt & taartarrangement voor 2 personen. Leuk voor jezelf maar ook heel leuk om cadeau te geven! #helpdehoreca #cadeaubon #arrangement pic.twitter.com/ubZbFkt0Is
— Hotel Theater Figi (@htfigi) April 13, 2020
Doen jullie ook mee?! https://t.co/kzwMq7YjU7 #helpdehoreca Koop een waardebon bij jouw favoriete horecazaak
— Brasserie Spiegelaar (@BrassSpiegelaar) April 15, 2020
Door de sluiting van de horeca, zitten horecazaken tijdelijk zonder inkomsten. Help jouw favoriete… https://t.co/buy40QEsTy
Brasserij LoeLoes start vrijdag 17 april met bezorgen en afhalen van gerechten, en is er nu al te bestellen tijdens de #coronacrisis in #Gouda. #helpdehoreca https://t.co/gmMM0hzGjM pic.twitter.com/h6OOVC8x0A
— RaymondAarsman1 🏳️🌈 (@RaymondAarsman1) April 14, 2020
Het nieuwe thuismenu van de Loohoeve* voor 16 T/M 19 april is te bestellen - https://t.co/cJnWpYkr3G
— Frans Bergwerf (@FransOerVla) April 14, 2020
Thuis culinair dineren met een thuismenu van de Loohoeve* Restaurant&Hotel te Schoonloo Drenthe
'bestel en laat bezorgen' (tot 25km rond Schoonloo) afhalen kan ook! #helpdehoreca pic.twitter.com/OzGIuV6Ye7