Peter Klosse krijgt een lectoraat aan de Stenden hogeschool in Leeuwarden. Op vrijdag 4 maart houdt Klosse een rede ter gelegenheid van de introductie van het lectoraat 'Gastronomie'. De lezing vindt plaats tijdens een tweedaagse conferentie over ÂInnovating ResearchÂ. De nieuwe leerstoel, waarbij de nadruk ligt op de wetenschappelijke benadering van gastronomie, sluit hier op aan.
*Inauguratie*
Tijdens zijn introductie-rede zal Klosse ingaan op de nieuwe wetenschappelijke wereld van Gastronomie. In het najaar wordt Peter Klosse officieel geïnaugureerd en per 1 maart aanstaande wordt hij aangesteld als lector.
*Onderzoek en onderwijs*
Het Hoger Hotel Onderwijs van Stenden hogeschool wil met dit lectoraat op academisch niveau dicht bij de praktijk te blijven om hiermee een impuls te geven aan de ontwikkeling van gastronomie als wetenschappelijke discipline. Peter Klosse gaat zich naast onderzoek bezighouden met de ontwikkeling van een minor gastronomie en een masteropleiding Gastronomie.
*Verdiepen in smaak*
Als directeur/eigenaar van restaurant ÂDe Echoput in Hoog Soeren ging Peter zich meer verdiepen in de smaakbeleving en besloot er een studie aan te wijden. Het resultaat van zijn onderzoek legde hij vast in zijn proefschrift over smaak ÂThe concept of Flavour Styles to classify FlavoursÂ, gepubliceerd in 2004. Zijn studie en passie over smaak leverde hem de titel ÂSmaakprofessor op.
~Frank Lindner~
Peter Klosse lector bij Stenden hogeschool
25 februari 2011