De voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts, die gehouden wordt op dinsdag 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam, kent een recordaantal deelnemers. Dertien teams van hoogstaande restaurants, zullen het in de voorronde tegen elkaar opnemen voor een plek in de finale. Deze zal plaatsvinden op maandag 8 januari 2024 tijdens de HORECAVA. In de finale is er slechts plek voor zes teams dus er zal een flinke strijd geleverd gaan worden.
Tijdens de voorronde, op dinsdag 19 september, zullen de deelnemers gedurende de dag verdeeld zijn over drie groepen. Iedere groep krijgt twee uur voor het bereiden van de amuse, die honderd procent plantaardig moet zijn, en voor het bereiden van het hoofdgerecht waarbij kalfsvlees van de VanDrie Groep een verplicht element is.
Naast het winnen van een ticket voor de finale worden er ook nog prijzen uitgereikt voor de meest creatieve, smakelijke amuse en voor het beste hoofdgerecht.
Leeftijd deelnemers
Dit jaar heeft het Gastronomisch Gilde besloten de maximale leeftijd iets te verhogen naar 35 jaar voor de chef en 28 jaar voor de commis. Dit naar aanleiding van het feit dat een groot aantal chefs teruggekoppeld had naar het Gastronomisch Gilde dat zij graag nog een keer mee zouden willen doen aan de HANOS Gouden Koksmuts. Het bestuur is erg blij dat er zoveel enthousiasme is om mee te doen aan de HANOS Gouden Koksmuts.
“Wij zijn erg verheugd om te zien dat zoveel chefs zich hebben aangemeld voor de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts. Dit zorgt voor een spannende voorronde en daar kijken we ontzettend naar uit”, aldus Waldrik Kremer, bestuurslid wedstrijden van het Gastronomisch Gilde.
Ook hoofdsponsor HANOS Nederland is verheugd met het grote aantal deelnemers. “Het is goed om te zien dat zoveel chefs zich weer inschrijven voor de wedstrijden. Het meedoen aan de HANOS Gouden Koksmuts is een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers die je de rest van je leven meeneemt”, aldus Loek Beemster, Commercieel Manager en SVH Meesterkok.
Deelnemers
De teams bestaan uit een chef en een commis. De deelnemende chefs zijn:
Restaurant Karels |
Paskal |
Karels |
Restaurant The Church |
Yazen |
Awwad |
Restaurant Merlet |
Thijs |
Stekelenburg |
Restaurant Maeve |
Tommy |
Janssen |
Restaurant Alma |
Danique |
Denkers |
Restaurant Elea |
Afroditi |
Lamprianidou |
Cuisine D’amis |
Sven |
Faassen |
Restaurant ‘t Amsterdammertje |
Marco |
van der Wijngaard |
Restaurant aan de Poel |
Tolunay |
Yuksel |
Landgoed het Roode Koper |
Nina |
Graver |
Wijnand Bunk |
Wijnand |
Bunk |
Restaurant Casa Egitto |
Walid |
Gabara |
Restaurant Den Berg |
Sidi |
Ben |
Fotograaf: Charlotte Mauritz | Annoncé Management
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.