Restaurant Breman Brasserie blaast nieuw leven in The Hoxton, Lloyd Amsterdam

Auteur: Redactie
Opening 5 september 2023
Restaurant Breman Brasserie blaast nieuw leven in The Hoxton, Lloyd Amsterdam

Op 14 september opent een nieuwe hotspot in The Hoxton, Lloyd Amsterdam hotel genaamd Breman Brasserie. Het restaurant is gevestigd in het oude Lloyd-gebouw in het Oostelijk Havengebied Amsterdam.

Bij binnenkomst in het restaurant waan je je direct in een andere tijd. Het interieur, gecreëerd door het Amsterdamse designstudio Nicemakers, brengt de iconische art-decostijl weer tot leven. Het is een perfecte combinatie van goudtinten en betoverende glamour, maar met een subtiele en verfijnde elegantie. Hoewel het ontwerp glamoureus is, blijft Breman Brasserie uitnodigend en toegankelijk. De zitplaatsen zijn comfortabel en er is aandacht besteed aan de indeling van de ruimte om een intieme en gezellige sfeer te creëren. 

Een iconisch gebouw verdient een uitzonderlijk restaurant met respect voor het erfgoed en het verleden. Op de begane grond van een iconisch Amsterdams pand, gebouwd in 1921 om migranten te huisvesten die op weg waren naar Zuid-Amerika, is Brasserie Breman een groots, betoverend maar pretentieloos restaurant waar klassiek Europese en Zuid-Amerikaanse smaken samenkomen. 

Breman is de hele dag geopend en serveert lichte, gezonde lunchgerechten vanaf twaalf uur 's middags, met hoogtepunten zoals een selectie van lokale oesters, Gem Heart Caesar met radijs, ansjovis kruimels en marktvis met geconserveerde citroen en kappertjesboter. Naarmate de avond nadert zijn er meer stevige gerechten beschikbaar, waaronder een dubbele kaasburger met Amerikaanse kaas, Reuben saus en ingelegde kool, Vispastei met friet, crème fraîche en Nederlandse kaviaar en een knapperige kabeljauwsandwich met tartaarsaus en dille, evenals de optie om kaviaar toe te voegen. 

Aanvullend in het restaurant is er de Breman raw bar met zeven zitplaatsen. Een plek voor de gasten om neer te strijken en toe te kijken hoe de chefs een variatie aan vis en zeevruchten voorbereiden, zoals de ceviche, oesters en gerookte vis voor de bagelbrunch. De bar brengt reuring aan de eetruimte en doet denken aan een tijd waarin oesterbars alleen bestemd waren voor de meest chique restaurants. 

Overig nieuws