Restaurant Izakaya Duki opent deuren als onderdeel van karaokebar

Auteur: redactie
Opening 2 januari 2024
Restaurant Izakaya Duki opent deuren als onderdeel van karaokebar

Net voor het einde van het jaar, op 29 december, heeft Izakaya DUKI de deuren aan het Rotterdamse Hofplein geopend. Het restaurant is onderdeel van de onlangs geopende karaokebar Duke of Tokyo. Bij een bezoek aan zowel de karaokebar als Izakaya DUKI dompelen gasten zich helemaal onder in Japanse sferen.

Het gloednieuwe restaurant is ‘verstopt’ in de bar en te bereiken via een deur van supermarkt 7Eleven. Via deze deur komen bezoekers in de gezellige izakaya terecht en stappen zij vanuit Rotterdam meteen een heel andere wereld binnen. Op het menu staan huisgemaakte gerechtjes, bereid volgens traditioneel Japans recept, sake’s, bieren en natuurlijk signature cocktails.

Izakaya, een Japans eetcafé

Een izakaya is de Japanse versie van een eetcafé, een informele bistro waar je kunt genieten van alcoholische versnaperingen in combinatie met kleine gerechtjes om te delen. Bij Izakaya DUKI in Rotterdam kunnen bezoekers nu zelf de gezelligheid ervaren van deze typisch Japanse vorm van dineren buiten de deur. Gasten kijken vanaf de hoge vide zo in de keuken en zien hoe de gerechtjes worden bereid.

Huisgemaakte gerechtjes, sake en cocktails

Het menu is met veel zorg samengesteld in samenwerking met de Japans-Rotterdamse onderneming Osozai en bestaat uit een selectie huisgemaakte kleine gerechtjes. Van yakatori tot karaage, sake clams, agedashi tofu en salmon tataki. Naast vis- en vleesgerechten hebben ook bezoekers die vegetarisch of vegan eten voldoende keuze, zoals in soya gemarineerde tomaatjes en geblancheerde spinazie met sesamdressing. Ook staan er een aantal specials op de kaart, dit zijn grotere gerechten om te delen, zoals een hele dorade van de grill en een tomahawk tonkatsu, geserveerd met Japanse BBQ saus. Op de uitgebreide drankkaart zijn verschillende soorten bier, wijn, sake én signature cocktails te vinden, gemaakt met Japanse ingrediënten zoals yuzu en shiitake. Uiteraard vind je op de kaart ook highballs en sours terug, typerend voor een izakaya.

De avond uit kan compleet worden gemaakt door een diner te combineren met een sessie in één van de privé karaoke-booths.

Over Duke of Tokyo

In 2018 openden ondernemers Has Peter Sengers en Wessel Kruyt, samen met hun Britse compagnon Ben Warren, de eerste Duke of Tokyo in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Het concept was al snel niet meer weg te denken uit het Amsterdamse uitgaansleven en al gauw werden er plannen gesmeed voor een tweede vestiging in Utrecht. Duke of Tokyo Utrecht werd met behulp van een crowdfunding geopend in de Ganzenmarkt tunnel. De derde locatie in Rotterdam is het paradepaardje van Duke of Tokyo en biedt een complete avond uit met eten, cocktails, karaoke en een bar-dancing.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws