Na bijna 30 jaar is het tijd voor vernieuwing. Restaurant Lemongrass, al sinds 1996 een begrip aan de Scheveningse Haven, ondergaat in maart een metamorfose. Het restaurant krijgt een warme en klassieke uitstraling met een industriële touch.
In 2007 is Lemongrass uitgeroepen tot het beste wijnrestaurant van Nederland. De afgelopen jaren heeft het team met passie gewerkt aan het verder verfijnen en uitbreiden van de wijncollectie, met als doel om gasten een nog rijkere smaakbeleving te kunnen bieden.
Duurzaamheid met een realistische aanpak
Bij Lemongrass vinden ze duurzaamheid belangrijk en zet het team grote stappen richting een groenere toekomst. Duurzaamheid manifesteert zich niet enkel in de energievoorziening, maar ook in de ambiance van het vernieuwde restaurant. Hier smelten stijl, comfort en milieubewustzijn samen tot een eigentijdse en verantwoorde beleving.
Lemongrass zet de stap naar een duurzame toekomst en draait voortaan volledig op groene energie. Het keukenteam kookt al volledig op inductie, en met deze overstap naar groene stroom versterken ze hun duurzame koers.
Dat is nog niet alles – sinds 2024 rijden we bij de Vigo family nagenoeg volledig elektrisch. De leveranciers zijn hier ook druk mee bezig. Het restaurant is hiermee zo goed als klaar voor de zero-emissie doelstellingen van de gemeente Den Haag. Ze zien genoeg kansen binnen Den Haag en Scheveningen om het bedrijf door te laten groeien. Kortom: ambities genoeg.
“Deze metamorfose is een nieuwe mijlpaal voor Lemongrass. We kunnen niet wachten om gasten straks in onze vernieuwde setting te verwelkomen. Daarnaast zijn we trots op de wijnen die we hebben geselecteerd. Een collectie met uiterst unieke wijnen, zelden te vinden op een wijnkaart in Nederland. Hiermee gaan we iedere wijnliefhebber verrassen", Joost Jonkman, mede-eigenaar.
Lemongrass is in maart tijdelijk dicht. De exacte heropeningsdatum en exclusieve sneak peeks delen wij tijdens de verbouwing.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.