Restaurant Perron 4/5 volgens Tollius in Amersfoort beleeft maandag 2 maart haar officiële opening. Daarmee is de oude restauratie in volle glorie hersteld. Het restaurant draait al proef en wordt geëxploiteerd door de eigenaren van de Amersfoortse restaurants Tollius en Sober, Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies. Het initiatief en de subsidie komt van de NS.
De spoorwegen willen horecaondernemers uitnodigen op verschillende stations in het land restaurants te openen. Het restaurant wordt de tegenhanger worden van de fastfoodtenten op het station.
Het restaurant gaat open van maandag tot vrijdag vanaf 9.00 uur tot de laatste gasten weg zijn en op zaterdag vanaf 15.00 uur. De stijl van de keuken is een beetje Italiaans met een wijnkaart met veel Italiaanse wijnen. Gasten kunt er uitgebreid lunchen of dineren maar ook een kopje koffie broodje, pasta of een salade. Alles kan ook worden meegenomen de trein in of mee naar huis. Het komen en gaan van treinen geeft het restaurant een extra dimensie.
Restaurant op Amersfoort CS heeft primeur
27 februari 2009