Bijna honderd restaurants in Nederland serveren tijdens de Week van de Zee (16 tot en met 23 mei) een Goed VISmenu. Op dit menu staan alleen maar vissoorten uit de groene kolom van de VISwijzer of vissoorten met het MSC-keurmerk. Restaurantbezoekers kunnen daardoor genieten van een verantwoord menu. Organisatoren van dit initiatief zijn het Wereld Natuur Fonds (WNF), Stichting De Noordzee, Koninklijke Horeca Nederland en de duurzame culinaire gids Puur! uit eten. Tegelijkertijd met het Goed VISmenu lanceert Stichting De Noordzee samen met het WNF op zaterdag 16 mei de VISwijzer 2009/2010.
Steeds meer consumenten zijn bewuster bezig met duurzame voeding. In restaurants worden meer en meer vragen gesteld over de herkomst en productiewijze van vissoorten die op het menu staan. Met het Goed VISmenu willen de organisatoren laten zien dat kiezen voor verantwoord gevangen of gekweekte vis niet moeilijk is. Pieter Bogaers van de website Bijzondere Restaurants heeft net als in 2007 bij de vorige versie van de VISwijzer een enquête onder de beste restaurants van Nederland gehouden. Pieter Bogaers: ÂWe merken dat restaurants nog bewuster omgaan met vis dan ze al deden. 95% van de geënquêteerde toprestaurants kent de VISwijzer (2007: 85%). De bijbehorende website goedevis.nl stijgt in populariteit: naar 70% (2007: 55%). De VISwijzer wordt steeds gezaghebbender. Ruim een kwart van de ondervraagde restaurants krijgt met regelmaat vragen over het duurzame karakter van de vis op het menu. ÂOpvallend is dat restaurants om regulering vragen van de vismarktÂ, aldus Bogaers.
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp:///www.derestaurantkrant.nl/nieuws/restaurants-derveren-goed-vismenu/
Restaurants serveren Goed VISmenu
8 mei 2009