Restaurateurs in Amerika zetten zich schrap voor grote prijsstijgingen voor vis, schelp- en schaaldieren. Boosdoener is de olieramp die zich momenteel voltrekt in de Golf van Mexico. Door de olievervuiling wordt het visbestand aangetast waardoor de vangst van vissers zal afnemen. Dit zal de prijzen op de afslag en bij de leveranciers waarschijnlijk geen goed doen.
*Vraag en aanbod*
Vooral restaurants in de staat Florida zullen hinder ondervinden van het dalende aanbod. "De visserij leeft bij de gratie van vraag en aanbod. Als er minder gevist kan worden zal dit de prijzen voor iedereen opdrijven", aldus een bezorgde restauranthouder uit Boca Raton.
Desgevraagd laat de ene helft van de restaurateurs weten niet veel vis en zeevruchten te gebruiken die in de wateren ten westen van Florida worden gevangen. Andere restaurants gebruiken juist alleen maar vis, schelp- en schaaldieren uit de Golf van Mexico.
~Frank Lindner~
Restaurants VS vrezen torenhoge visprijzen
7 mei 2010