Uit eten gaan wordt komend jaar flink goedkoper voor de gast. Dat is tenminste de verwachting van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN). In aanloop naar de aftrap van de Horecava geeft het FSIN traditioneel de cijfers
over 2011.
*Fikse kortingen*
Het was afgelopen jaar geen goed jaar voor de horeca. Om de klappen van de crisis op te vangen verwacht Jan-Willem Grievink van het FSIN dat horecaondernemers alles zullen doen om maar gasten binnen te krijgen. Stunten met de prijs en werken met flinke kortingen worden als belangrijkste redmiddelen naar voren geschoven om de tafels toch maar bezet te krijgen.
*Thuis gezellig maken*
Het FSIN voorspelt ook dat restaurateurs en chef-koks dit jaar meer met vaste menu's voor een vaste prijs zullen gaan werken. Verder gaan restaurants meer meer afhaaldiensten en doe-het-zelf pakketten voor thuis aanbieden. De gast houdt door de crisis de hand op de knip en maakt het thuis gezellig, maar het hoeft niet alleen het supermarktkanaal te zijn dat hiervan profiteert.
~Frank Lindner~
Restaurants worden dit jaar prijsstunters
9 januari 2012