Samuel Levie mag zich de eerste Smaakburgemeester van de metropool Amsterdam noemen. De wethouder van Kunst en Cultuur, Touria Meliani, heeft dit onthuld tijdens de Amsterdam Food Week. Samuel is ondernemer en strijd voor duurzaamheid in de foodwereld. Bij worstmakerij Brandt & Levie, wordt alleen gewerkt met boeren die op een goede en duurzame manier varkens houden.
Een ander initiatief dat Samuel heeft opgericht is Food Cabinet: een project- en campagnebureau voor voedsel en duurzaamheid. Dit jaar vertegenwoordigt hij culinair Amsterdam en zal hij nauw betrokken zijn bij initiatieven om Amsterdam op de culinaire wereldkaart te zetten. Samuel: ''Ik wil vooral een verbindende factor zijn voor de horeca. We kunnen nog heel veel van elkaar leren.''
Amsterdam Food Week staat voor het verbinden, verdiepen en versterken van de food scene, met als doel om Amsterdam samen naar een nog hoger culinair niveau te brengen. Met een gevarieerd programma aan masterclasses, talkshows en discussies worden expertises gedeeld en steekt culinair Amsterdam de koppen bij elkaar.
Programma Amsterdam Food Week
Het programma deze week behandelt alle actuele onderwerpen in onze food scene. Van innovatie, duurzaamheid en diversiteit, tot distributie- en personeelsbeleid. Hoe gaan we om met het nijpende personeelstekort? Wat kunnen we leren van de nieuwste food trends in New York, Berlijn en Londen? Bezorgen we straks met drones? En bovenal: Hoe brengen we onze stad naar een nóg hoger culinair niveau? Deze vragen worden beantwoord aan de hand van inspirerende talks, workshops, presentaties en rondleidingen.