Sinaasappelwijn, het nieuwe aperitief

Auteur: Redactie
Branded Content 31 januari 2023
Sinaasappelwijn, het nieuwe aperitief

De trend voor minder alcohol en natuurlijke producten gaat zich de komende jaren voortzetten. Binnen dit segment klopt nu wel een heel interessant merk op de deur bij horeca Nederland, Tarongino Sinaasappelwijn!

Sinaasappel, Bloedsinaasappel of Grapefruit? Tarongino is geen likeur, Tarongino is ook geen druivenwijn, Tarongino is ook geen sap.

Wat is Tarongino? Het is PASSIE, het is Genieten, het is Delen, het is Schoonheid, het is Vrijheid, het is de allereerste SINAASAPPELWIJN, gemaakt van de beste sinaasappels uit Valencia.

De Oorsprong

Tarongino komt uit Valencia en is wijn gemaakt van echte sinaasappels en wel uit Valencia. Daar teelt de Spaanse familie Antelo Mencheta sinds 1903, al meer dan vijf generaties, op duurzame wijze sinaasappels, grapefruits en bloedsinaasappelen. Uit liefde voor wijn maken ze er, na een natuurlijke gisting en met behulp van een oenoloog, een lichtoranje wijn van. Hun sinaasappelbomen staan in de omgeving van Sierra Calderona, in de stad Sagunto. Dit is een ommuurde stad met een grote historische betekenis sinds Romeins Hispania, waar het kweken van citrusvruchten traditie is. Bij het familiebedrijf worden ze en met de hand geoogst en gerijpt in stalen tanks en vaten, zodat oenoloog Juan Alberto Anaya er wijn van kan maken.

De Wijnen

Tarongino zet in op de aperitief markt en je drinkt het koud. De wijn heeft een zoet-bittere smaak, is een beetje kruidig en bevat slechts 7% alcohol. De perfecte borrelwijn voor op het terras! Deze is in een aantal varianten verkrijgbaar. De Tarongino Orange (de ‘gewone’ Tarongino sinaasappelwijn), de Tarongino Frizzante (met een pittig bubbeltje), de Tarongino Ecologico (biologische variant) en de Tarongino Pomelo (gemaakt van grapefruit).

Tarongino Spritz

Komend voorjaar wordt de Tarongino Spritz geïntroduceerd, 50% Tarongino Orange, 50% Cava, ijs en een kleine twist met de schil van de sinaasappel. Een gegarandeerd succes voor op het terras komend voorjaar en zomer!

Nog even de kenmerken op een rij.

Tarongino:

- Laag in alcohol, 7%

- 100% natuurlijk, gemaakt van 100% sinaasappels

- Geen suikers toegevoegd

- Laag in calorien

Overig nieuws