Eerder in 2017 lanceerde Spingaren haar eigen charcuterie op de Amsterdamse markt. De vijf gepassioneerde horecamensen van Spingaren hebben zich vol toewijding gestort op het artisanaal maken van charcuterie, met enthousiaste reacties van het publiek tot gevolg. Nu is het tijd om hun assortiment een eigen podium te geven en hebben zij een restaurant & proeflokaal aan de Herengracht in Amsterdam geopend. Met deze opening introduceren ze tevens een online reserveringssysteem met flexibele prijzen in het restaurant.
In het proeflokaal kunnen gasten genieten van charcuterie gerechten op een plank. Denk hierbij aan droge worst, kimchi, boerenvarkenspaté, pickles en vegetarische worst. De gast stelt de plank zelf samen en kan deze vergezellen van een bijpassende wijn, bier of cocktail.
Naast charcuterie staan op de menukaart smaakvolle, pure vleeshouwersgerechten, verse vis en opvallen veel verrassende groentegerechten. Denk hierbij aan heerlijke biefstuk van het Blonde d’Aquitan rund, sticky bloemkool of een hele vis. Maar ook wild, mosselen en asperges in het seizoen.
Revolutionair reserveringssysteem
Al jaren wordt voorspeld dat restaurants de luchtvaartmaatschappijen en hotels zullen volgen met een flexibele prijsstelling. Lange tijd stond deze ontwikkeling stil, maar nu wordt deze voorspelling werkelijkheid. Spingaren heeft een online reserveringssysteem ontwikkeld waarbij de prijs wordt bepaald door 10 factoren. Het systeem is heel eenvoudig. De gast boekt via de website van Spingaren in vier stappen een reservering en ontvangt dan een kortingspercentage. Zij kunnen zelf de korting beïnvloeden door een bepaalde dag of tijdstip te kiezen. Dit percentage wordt aan het eind van de avond verrekent over alles wat men eet en drinkt.