Amerongen krijgt er in februari 2017 een nieuw restaurant bij. In de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen opent restaurant Bentinck, een eigentijds en betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt en waar groenten uit de eigen moestuin een belangrijke rol spelen. Een van de chefs is Tommy Janssen, die eerder sous-chef was bij sterrenrestaurant De Burgemeester in Linschoten.
Groenten uit eigen moestuin
Bentinck krijgt de sfeer en inrichting van een mondaine brasserie, waar gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en smaken. De focus ligt op dagverse ingrediënten die in eigen keuken bereid worden, waarbij groenten uit de op de Buitenplaats gelegen moestuin een belangrijke rol innemen. Bentinck wordt gesitueerd in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen, dat samen met andere historische gebouwen gelegen is op het landgoed rondom Kasteel Amerongen.
Gezond, regionaal en duurzaam
Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: “Met Bentinck willen we gezonde voeding in een eigentijds, grootstedelijk restaurantconcept naar de Utrechtse Heuvelrug brengen. We doen dat door op topniveau te koken met eerlijke producten en verfijnde smaken en door innovatieve presentaties.
Zonder een vegetarisch restaurant te zijn, geven we veel aandacht aan smaakvolle groentebereidingen. Gezond, lekker, regionaal, duurzaam en wat minder vlees en vis zijn kernwaarden die bij Bentinck horen.”
Brigade met sterrenervaring
De brigade van Bentinck heeft veel ervaring opgedaan bij sterren- en toprestaurants. Swijnenburg: “We zijn blij dat we toppers als Tommy Janssen en Simon Verkerk als chef konden aantrekken. Tommy was sous-chef bij De Burgemeester in Linschoten en werkte eerder bij La Rive in Amsterdam. Simon Verkerk werkte onder meer bij restaurants in Azië en Zuid-Afrika en restaurant Brass in Utrecht. Ook aan de voorkant staan we sterk, het bedieningsteam wordt aangestuurd door Arnoud Pot van De Nederlanden * en Paul Sonnega van De Salentein in Nijkerk.”
Spectaculaire chefstable
Bentinck zal 5 tot 6 dagen per week geopend zijn vanaf 11 uur voor lunch, afternoon tea, borrel en diner en beschikt over een terras met uitzicht op kasteel Amerongen. De zaak gaat aan circa 90 gasten plaats bieden, daarnaast zijn er ruimten voor private dining. Spectaculair is de chefstable en private-dining-ruimte op de vide die direct uitzicht biedt op de keuken.
Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de bevolking van Amerongen steunde met agrarische projecten.
Restaurant Bentinck opent februari 2017, de exacte openingsdatum wordt te zijner tijd via een persbericht, de website en de Facebookpagina bekendgemaakt.
Over Bentinck en Buitenplaats Amerongen
Restaurant Bentinck is onderdeel van Buitenplaats Amerongen, al 10 jaar dé toonaangevende evenementenlocatie op de Utrechtse Heuvelrug. In de historische gebouwen rondom Kasteel Amerongen organiseert het bedrijf jaarlijks 350 particuliere en zakelijke evenementen op topniveau. Februari 2017 opent restaurant Bentinck de deuren in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen.