Studenten naar Italië voor kookwedstrijd

22 februari 2010
Studenten naar Italië voor kookwedstrijd

Studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen nemen komend weekeinde deel aan de internationale wedstrijden om de Golden Trophy of Italian Catering. Dit is op uitnodiging van het Italiaanse ministerie van Onderwijs en het toeristenbureau uit de stad Brescia. De insteek van deze wedstrijd is: koken en serveren op zijn Italiaans met een inslag van het land van herkomst.

*Internationaal*
Aan de wedstrijden nemen teams van 24 scholen uit Italië deel en van zes scholen uit andere Europese landen. Rijn IJssel Vakschool Wageningen is het enige roc uit Nederland en de overige scholen van buiten Italië komen uit Spanje, Cyprus, Noorwegen, Polen en Malta.

*Eerste prijs 5.000 euro*
De eerste prijs is 5.000 euro voor de school van het betreffende team. Dan moet wel alles tip-top zijn. De jury checkt hoe de tafel gedekt is, beoordeelt de bediening, de gerechten, de keuze van wijn en kaas. Ook brengt de jury een paar foutjes in een gedekte tafel aan, die de bediening binnen een minuut moet doorhebben.

*Deelnemers en begeleiding*
De wedstrijden vinden plaats in het Centro Fiera del Garda in Montichiari. Voor de kookwedstrijden gaan Leon Striekwold, Thijs Veldman en Natasja de Goyer strijden, die bij Rijn IJssel de opleiding tot zelfstandig werkend kok volgen. Esther Wilbrink en Lisa van Emmerik en zijn de deelnemers voor de bediening. Zij zijn gastvrouwen die de managementopleiding (niveau 4) volgen. De studenten worden begeleid door Ruurd Riewald (bediening) en Dick Heuvelman (koken). Het is een mooie uitdaging om een Nederlands tintje in te brengen in de Italiaanse keuken.

*Promotie wijnregio*
De Golden Trophy of Italian Catering bestaat nog niet heel lang, maar de regio rondom Montichiari is in opkomst als wijngebied en wil zich meer promoten.

~Frank Lindner~

Overig nieuws