Studenten van de horeca-opleidingen bij Zadkine mochten op woensdag 5 januari kennis maken met de oosterse keuken van restaurant Asian Glories in Rotterdam. Chef-kok Fan en zijn vrouw Jenny Loh gaven een aantal keukengeheimen prijs van hun restaurant.
*Kijkje in keuken en zaal*
Dim Sum, Peking eend en krokant rundvlees, het kwam allemaal voorbij. De koks in opleiding kookten met chef-kok Fan. Gastvrouw Jenny gaf een workshop aan studenten van de opleiding Gastvrouw waarin zij haar filosofie over gastvrijheid, gecombineerd met tafelbereidingen uit de doeken deed.
*Wijzer worden*
"Na het eerste bezoek aan hun restaurant ben je een vriend. De keuken van chef-kok Fan is zowel traditioneel als innovatief te noemen, waarbij ook gekeken wordt naar producten uit deze regio", aldus docent Gastronomie Herbert Herruer van Zadkine. "Ik ben enorm blij dat wij hen op alle gebied mochten bevragen, daar word je als student alleen maar wijzer van."
*Geen standaard-chinees*
Restaurant Asian Glories is al jaren binnen en buiten Rotterdam een begrip. Dat de gerechten van een zeer hoge kwaliteit zijn, blijkt ook uit het feit dat het restaurant in 2010 een Bib Gourmands in ontvangst heeft mogen nemen. Van een standaard-chinees kunnen we dan ook niet spreken.
~Frank Lindner~
Studenten nemen kijkje bij Asian Glories
7 januari 2011