Dinsdag 29 april is in Ouddorp de nieuwste vestiging van de bekende horecaketen ÂDe Beren eetcafés officieel geopend door de burgemeester van Goeree-Overflakkee. De nieuwe vestiging is
te vinden in het oude pand van voormalig Old Village, welke tot 2012 aan de Molenweg gevestigd was. In een korte tijd is er flink verbouwd om van het pand een Beren eetcafé te maken; het bekende Berenlogo prijkt aan de gevel, er zit een ruime houten bar in het midden en uiteraard zie je de bekende Beren accessoires terug in het interieur.
*Ook toeristen*
Het Beren eetcafé Ouddorp hoopt zowel lokale inwoners als toeristen te mogen verwelkomen. ÂDe reacties op de opening van de nieuwe vestiging in Ouddorp overtrof alle verwachtingen! De bewoners van het eiland zijn enthousiast dat het concept eindelijk hun kant op is gekomen en omwonenden hebben ons goed ontvangen. Uiteraard hopen we ook dat de vele toeristen hun weg naar ons eetcafé weten te vinden. aldus Jean Paul Smits, restaurantmanager van de nieuwe vestiging.
*Officiële opening*
De burgemeester van Goeree-Overflakkee, mevrouw Ada Grootenboer, was uitgenodigd om het Beren eetcafé officieel te openen. Ze gaf aan trots te zijn op de nieuwe aanwinst voor het eiland. De opening stond ook nog in het teken van het goede doel. Het Beren eetcafé Ouddorp wilde tijdens de opening vooral geen cadeaus of bloemen ontvangen, maar vroegen om een donatie aan Project MinE, een stichting die onderzoek doet naar de oorzaak van ALS. En niet zonder succes, want de burgemeester mocht een cheque van wel 42.500 euro overhandigen aan Bernard Muller, initiatiefnemer van Project MinE.
*Succesformule*
Bij de Beren eetcafés geniet men al 30 jaar van heerlijke vlees- en visgerechten die vakkundig bereid worden op de grill. Wat ooit begonnen is met een eetcafé in Rotterdam is uitgegroeid tot een grote keten van eetcafés waar iedereen zich écht thuis voelt. Deze groei is niet alleen te danken aan het gezellige en informele karakter van de vestigingen, maar ook aan de kwaliteit en versheid van alle producten waar iedere dag mee gewerkt wordt. Beroemd zijn de overheerlijke saté, biefstuk en spare ribs. Maar ook voor een botermalse tournedos, gambaÂs of een salade Surf & Turf draaien de Beren hun Âpoot niet om. Gasten kunnen daarnaast kiezen voor het voordelige drie gangen keuzemenu à Â19,50 waarmee ieder seizoen nieuwe gerechten worden gepresenteerd. Zo kun je nu bijvoorbeeld genieten van een aspergesoep, een vispannetje en een malse diamanthaas. Op deze manier blijven de Beren hun gasten voortdurend verrassen.
*20 eetcafés*
Met de opening van de vestiging in Ouddorp zijn er alweer 20 eetcafés in Zuid-Holland, Brabant, Flevoland en Utrecht. Daarnaast zijn er inmiddels 16 vestigingen van de Bezorgbeer om maaltijden aan huis te bezorgen en vaart er een Beren Boot door de havens van Rotterdam.
~Thijs Jacobs~
Succesformule breidt uit
5 mei 2014