Restaurant Supperclub komt met een kookboek waarin duidelijke verwijzingen naar de bijbel zitten. Diverse sterrenchefs verleenden hun medewerking als apostel.
Supperclub lanceert dit voorjaar voor het eerst in haar twintigjarige bestaan een eigen kookboek. Zoals de naam 'The Not-So-Holy Bible' suggereert is het Engelstalige kookboek geïnspireerd op de Bijbel.
*Klassiekers en minder traditionele gerechten*
Het kookboek bevat zeven hoofdstukken met receptuur waarin steeds een link wordt gelegd naar de Bijbel. Naast Supperclub-klassiekers als maïskip met gekarameliseerde witlof en truffelvinaigrette, salade van eend met popcorn en de vega spring roll, bevat het boek ook minder traditionele gerechten.
*Koken met slachtafval*
In het hoofdstuk Het Offer wordt bijvoorbeeld gewerkt met slachtafval als kalfstongen, hersenen en stierenballen. In Sodom en Gomorra wordt gewerkt met GHB, XTC en magic mushrooms. Het Hooglied bevat erotische gerechten die onder meer in een peeskamer zijn gefotografeerd.
*Verwarring in het nachtkastje?*
Alle recepten worden afgewisseld met Bijbelfragmenten en religieus getinte illustraties. The Not-So-Holy Bible heeft de uitstraling van een oude bijbel. Het boek wordt op Bijbelformaat gedrukt, is goud op snee en heeft een paginalint.
*Sterrenchefs als apostelen*
Naast de corporate chefs van Supperclub werken er ook twaalf bekende sterrenchefs mee aan het boek. Al deze chefs hebben in het verleden als gastkok bij Supperclub gekookt. In het hoofdstuk Het Laatste Avondmaal worden zij dan ook opgevoerd als de twaalf apostelen. Deelnemende chefs zijn onder anderen: Robert Kranenborg, Jonnie Boer en Sergio Herman.
*Een voorproefje van het boek:*
~Frank Lindner~
Supperclub komt met eigen kookbijbel
29 februari 2012