Vanwege haar jarenlange inzet voor het vakonderwijs binnen de horecabranche is Sylvia Udo op woensdag 17 maart onderscheiden met de SVH Bokaal. SVH voorzitter Els van Batum reikte deze onderscheiding uit tijdens het jaarlijkse bestuursdiner van Kenwerk in Restaurant Het Arsenaal te Naarden-Vesting. De visie van Udo, 'goed horecaonderwijs maak je samen', vormt volgens Van Batum ook een belangrijke basis voor de toekomst.
*Hervorming beroepsonderwijs*
Udo heeft in de afgelopen twee decennia voor Koninklijke Horeca Nederland een rol vervuld in de ontwikkeling en hervorming van het horecaberoepsonderwijs. Zij vervulde regelmatig het voorzitterschap en vicevoorzitterschap in een bestuur met werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers uit diverse bedrijfstakken en bestuurders uit het beroepsonderwijs. Onlangs heeft zij met de beëindiging van haar bestuurslidmaatschap bij Kenwerk haar loopbaan als bestuurder afgerond.
De SVH Bokaal wordt gegeven aan personen die zich meer dan vijftien jaar onvermoeibaar hebben ingezet voor het beroepsonderwijs in de horeca.
~Sanny Visser~
Sylvia Udo ontvangt SVH Bokaal
18 maart 2010