Maandag 30 mei zullen vijftien teams van verschillende ROCÂs aantreden om te wedijveren om de 'Talent van de Toekomst Bokaal'. In deze wedstrijd, een initiatief van Koppert Cress, moeten de teams binnen korte tijd en op basis van een mystery box met ingrediënten, een hoogstaand driegangenmenu samenstellen en prepareren.
Bokaal
Het team dat als beste naar voren komt, ontvangt de Talent van de Toekomst Bokaal. Locatie van handelen is het Miele Culinary Institute in Vianen. De bokaal wordt aan het eind van de dag aan het winnende team uitgereikt.
Jury
De gerechten worden beoordeeld door een professionele jury, waarin naast sterrenchefs, ook de toeleveranciers zijn opgenomen. SVH Meesterkoks François Geurds, Jeroen Robberegt en Marcel de Leeuw zijn bereid gevonden om in de jury de gastronomie te vertegenwoordigen.
Initiatiefnemers
Het initiatief wordt naast Koppert Cress gesteund door Miele en twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd. De Talent van de Toekomst Bokaal is een wisselprijs, die jaarlijks wordt georganiseerd.
~Frank Lindner~