Teams strijden om Talent van de Toekomst

Auteur: Frank Lindner
26 mei 2011
Teams strijden om Talent van de Toekomst

Maandag 30 mei zullen vijftien teams van verschillende ROC’s aantreden om te wedijveren om de 'Talent van de Toekomst Bokaal'. In deze wedstrijd, een initiatief van Koppert Cress, moeten de teams binnen korte tijd en op basis van een mystery box met ingrediënten, een hoogstaand driegangenmenu samenstellen en prepareren.

Bokaal

Het team dat als beste naar voren komt, ontvangt de Talent van de Toekomst Bokaal. Locatie van handelen is het Miele Culinary Institute in Vianen. De bokaal wordt aan het eind van de dag aan het winnende team uitgereikt.

Jury

De gerechten worden beoordeeld door een professionele jury, waarin naast sterrenchefs, ook de toeleveranciers zijn opgenomen. SVH Meesterkoks François Geurds, Jeroen Robberegt en Marcel de Leeuw zijn bereid gevonden om in de jury de gastronomie te vertegenwoordigen.

Initiatiefnemers

Het initiatief wordt naast Koppert Cress gesteund door Miele en twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd. De Talent van de Toekomst Bokaal is een wisselprijs, die jaarlijks wordt georganiseerd.

~Frank Lindner~

Overig nieuws