Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek heeft recent als 150e restaurant in Nederland het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs gekregen. Dit keurmerk wordt gegeven aan restaurants die op hun menukaart genoeg keuze bieden aan mensen die (een dagje) geen vlees willen eten. Het keurmerk wordt beheerd door de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB).
*Helderheid verschaffen*
ÂWe zijn trots dat zoÂn gerenommeerd restaurant onze 150e keurmerkhouder is. Met dit keurmerk maakt De Bloemenbeek duidelijk dat ook in dit restaurant goed vegetarisch kan worden gegeten. Vleesloos eten past in een bewuste en gezonde levensstijl, maar nog niet alle restaurants spelen hier goed op in. Met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs willen we helderheid verschaffen en de groei van het aanbod van vegetarische maaltijden bevorderen. Dit is nu dus al bij 150 restaurants geluktÂ, aldus directeur NVB Floris de Graad.
*Aparte vega-kaart*
ÂDe Bloemenbeek voert een separate kaart met vegetarische gerechten. Daarvoor gebruiken wij biologisch geteelde en verwerkte producten of ingrediënten van eigen Twentse bodem onder andere van Landgoedtuinderij De Witte Raaf en shiitake MasselinkÂ, aldus Chef de cuisine & Ami Saisonnier Lars van Galen, gewaardeerd lid van het nationale kookteam en winnaar van de Gouden Koksmuts 2011.
Dit jaar hebben zich al meer dan twintig nieuwe restaurants aangemeld bij het keurmerk.
~Frank Lindner~
Teller Gastvrij voor Vegetariërs op 150
8 april 2011