Terrasinrichting vrij in Harderwijk

9 maart 2010
Terrasinrichting vrij in Harderwijk

Horeca-ondernemers op de Markt in Harderwijk krijgen dit jaar de vrijheid om hun terrassen in te richten zoals ze willen. "Wel binnen bepaalde voorwaarden, maar we gaan er vanuit dat het resultaat er uiteindelijk beter van wordt", zegt wethouder Henk Schipper (binnenstadszaken) die een samenwerkingsovereenkomst met de ondernemers heeft gesloten.

*Roer radicaal om*
Na een jaar soebatten over de maximale afmetingen en kleuren van parasols en stoelen, gaat het roer radicaal om bij de gemeente. De horeca wil af van gedetailleerde voorschriften. Vanuit de gedachte dat één terras, dat van de Boterlap, uitgeroepen kan worden tot het beste terras van Nederland, kan De Markt ook het mooiste terrassenplein worden, erkent Schipper. "Het scheelt ook ontzettend veel uren werk in het gemeentehuis", aldus Schipper.

*Eén loket*
De terrassen worden niet groter. "De afschermingen worden verankerd in de grond zodat het landje-pik verleden tijd wordt." De uitbater hoeft in principe geen reguliere terrasvergunning meer aan te vragen en er komt één loket in het gemeentehuis waar hij of zij met al zijn vragen terecht kan volgens het principe 'klaar terwijl u wacht'. Als de proef slaagt, gaat het vrije terrassenbeleid voor heel Harderwijk en Hierden gelden. In de winter volgt een evaluatie.


~Sanny Visser~

Overig nieuws