Ingrediënten (2 personen)
3 sneetjes vloerbrood
1 limoen
150 gram kipfilet
1 eetlepel rode Thaise currypasta
5 eetlepels roerbakolie
2 eieren, losgeklopt
50 gram sesamzaad
zout, versgemalen peper
100 gram gemengde jonge bladsla
75 gram waterkers
2 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
Bereidingswijze
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers hem uit. Bestrijk de kipfilet met ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel currypasta. Laat de kipfilet circa 5 minuten marineren. Verhit in een kleine koekenpan 1½ eetlepel roerbakolie en bak de kipfilet in circa 10 minuten op matig hoog vuur bruin en gaar. Snijd de sneetjes brood in blokjes van circa 2½ x 2½ cm en bestrijk ze met de rest van de currypasta.
Wentel de blokjes brood eerst door het ei en dan door het sesamzaad. Leg de kipfilet op een plank, voeg 2 eetlepels roerbakolie aan het bakvet toe en bak de sesamblokjes in circa 3-4 minuten mooi bruin; keer ze halverwege. Klop in een kom de rest van het limoensap met de geraspte schil en de rest van de roerbakolie tot een dressing; voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gemengde sla, waterkers en bosuitjes erdoor. Schep de salade op twee borden. Snijd de kipfilet schuin in plakjes en leg ze met de sesam-croutons op de salade.