Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Auteur: David Bakker
15 oktober 2018
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit Den Bosch won deze voorronde met zijn Brabantse stoofpotje met runderpoulet.

De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die zich samen inzetten voor beter, gezonder, veiliger en meer duurzaam geproduceerd voedsel. Brabant is een van deze regio’s en mag zich dit jaar European Region of Gastronomy noemen. De European Young Chef Award draagt bij aan het versterken van de onderlinge banden tussen de regio’s. De jonge chefs worden uitgedaagd te werken met regionale producten en de tradities rond eten in hun eigen regio’s te laten zien. Dat deed Tim perfect met zijn stoofpotje met traditionele Brabantse ingrediënten, op een eigentijdse manier bereid en gepresenteerd.

Winnaar

Tim nam het op tegen Julius Kramer van De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven en Sandra Gourlay van Taste in Tilburg. Ondanks hun mooie prestatie was de jury, bestaande uit Roel Schutten (directeur AgriFood Capital), Albert Tielemans (culinair adviseur Sligro) en Thijs Vis (Restaurant ’t Misverstant) het unaniem eens over de winnaar. Dat betekent dat Tim Bressers op 26 november, samen met een delegatie van de gemeente ’s-Hertogenbosch naar Galway Ierland gaat om daar te strijden voor de titel European Young Chef of the Year.

Jurylid Albert Tielemans, culinair adviseur Sligro:“Tim heeft veel streekproducten gebruikt. Hij heeft gestructureerd, schoon en zelfverzekerd gewerkt. Het gerecht was mooi in balans en de opmaak van het bord was erg goed. Daarbij was ook nog de kostprijs van het gerecht heel gunstig. Je hebt niet altijd een biefstuk nodig om een mooi gerecht te maken. Dat heeft Tim maar weer eens bewezen.”

Overig nieuws