Toon Naber kandidaat voorzitter KHN

15 april 2010
Toon Naber kandidaat voorzitter KHN

Toon Naber van Grand Hotel Karel V in Utrecht is door de voordrachtscommissie van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voorgedragen voor het voorzitterschap van de vereniging. Als de Ledenraad de voordracht overneemt, volgt Toon Naber op 1 juni 2010 Hajé de Jager op die dan aftreedt wegens het bereiken van de maximale zittingstermijn. De voordracht was unaniem. Fred van Rooij, voorzitter van de voordrachtscommissie; "Wij vonden Toon Naber in de selectieprocedure overtuigend en met voorsprong de meest geschikte kandidaat".

*Mooie track-record*
Toon Naber (1958) heeft een lange staat van dienst in de horeca. Na zijn studie aan de Hogere Hotelschool Maastricht (1980) bekleedde hij diverse managementposities bij ACCOR. Vanaf 1998 was Naber medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Grand Hotel Karel V, waarvan hij in 1999 general manager en in 2002 statutair directeur/algemeen directeur werd. Daarnaast is en was hij actief in een groot aantal - veelal horecagerelateerde - nevenfuncties, waaronder het vicevoorzitterschap van de afdeling Utrecht van Koninklijke Horeca Nederland.

*Betrokken bestuurder*
De voordrachtscommissie was onder de indruk van zijn optreden tijdens de drie intensieve gespreksrondes waarin de kandidaten zichzelf aan de commissie konden presenteren. Fred van Rooij: "Toon is een zeer betrokken bestuurder en een echte teamspeler. Wij denken dat zijn profiel goed aansluit bij de nieuwe koers van onze vereniging die sterk gericht is op samenwerken. Hij spreekt de taal van de horecaondernemer, communiceert duidelijk en helder en is in staat mensen en organisaties te binden."

Op 1 juni spreekt de Ledenraad van KHN zich uit over de kandidatuur van de voordrachtscommissie. Het is reglementair mogelijk dat uit de vereniging nog tegen-kandidaten worden gesteld.

~Frank Lindner~

Overig nieuws