Toon Naber nieuwe voorzitter KHN

1 juni 2010
Toon Naber nieuwe voorzitter KHN

Het gonsde al een tijdje door de wandelgangen, maar nu is het officieel; Toon Naber is de nieuwe voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Naber, algemeen directeur van Grand Hotel Karel V in Utrecht, werd medio april door de voordrachtscommissie van KHN voorgesteld als nieuwe voorzitter. De Ledenraad heeft dit advies op 1 juni overgenomen en dus volgt Naber scheidend voorzitter Hajé de Jager op.

*Advies van voorganger*
In zijn eigen vertrouwde ambiance Grand Hotel Karel V ontving Toon Naber de voorzittershamer uit handen van zijn voorganger Hajé de Jager. Hajé de Jager geeft Toon Naber nog graag een advies mee: “Volg als nieuwe voorzitter hoofdzakelijk je hart en bouw verder op de bestaande basis."

*Mooie track-record*
Toon Naber (1958) heeft een lange staat van dienst in de horeca. Na zijn studie aan de Hogere Hotelschool Maastricht (1980) bekleedde hij diverse managementposities bij ACCOR. Vanaf 1998 was Naber medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Grand Hotel Karel V, waarvan hij in 1999 general manager en in 2002 statutair directeur/algemeen directeur werd. Daarnaast is en was hij actief in een groot aantal – veelal horecagerelateerde – nevenfuncties, waaronder het vicevoorzitterschap van de afdeling Utrecht van Koninklijke Horeca Nederland.

*Betrokken bestuurder*
De voordrachtscommissie was onder de indruk van zijn optreden tijdens de drie intensieve gespreksrondes waarin de kandidaten zichzelf aan de commissie konden presenteren. Fred van Rooij: “Toon is een zeer betrokken bestuurder en een echte teamspeler. Wij denken dat zijn profiel goed aansluit bij de nieuwe koers van onze vereniging die sterk gericht is op samenwerken. Hij spreekt de taal van de horecaondernemer, communiceert duidelijk en helder en is in staat mensen en organisaties te binden.”

*Komen en gaan*
Toon Naber zal het KHN-voorzitterschap voor de komende drie jaar aangaan. Drie jaar is de duur van een zittingstermijn bij KHN. Een voorzitter kan maximaal twee termijnen aanblijven. Dat is ook de reden van het 'vertrek' van Hajé de Jager geweest, zijn twee termijnen zaten er onlangs op.

~Frank Lindner en Nienke Duimelaar~

Overig nieuws