Topchefs treden toe tot Gilde

17 juni 2014
Topchefs treden toe tot Gilde

Tijdens het jubileum galadiner van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks op 15 juni 2014 in hotel Okura Amsterdam traden Luc Kusters (patron cuisinier restaurant Bollenius,
Amsterdam) en Rogér Rassin (executive chef Amstel hotel, Amsterdam) toe tot het Gilde. Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is de meest vooraanstaande culinaire broederschap van Nederland. Kusters en Rassin werden tot de broederschap toegelaten na het ondertekenen van de Code van Eer.

*Onno Kokmeijer*
Gildemeester Onno Kokmeijer ging bij de inhuldiging in op het belang van de Code van Eer die door een lid van het Gilde moet worden ondertekend. ''De principes van het lidmaatschap van 25 jaar geleden Novitas (innovatie), Artifica (creativiteit) en Integritas (integriteit), zijn nog steeds actuele begrippen voor ons ambacht.” Kusters en Rassin spraken uit dat zij volgens deze principes (blijven) werken en ondertekenden onder toeziend oog van 300 gasten en SVH Meesterkoks de Code van Eer.''

*Opleidingen*
Kokmeijer benadrukte het belang van goede opleidingen die er voor zorgen dat het hoge culinaire niveau, het vakmanschap en het ambacht in Nederland behouden blijven. ''Je wordt niet alleen lid voor jezelf. Je wordt ook lid voor de toekomstige generatie vakgenoten. Onze leerlingen zijn de chefs van de toekomst. Met de inzet van alle gildeleden zijn we in staat hen in onze Sterklas het ambacht te leren en te zorgen voor nieuwe generaties top-koks.''

*Over het Gilde van Nederlandse Meesterkoks*
Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is een broederschap (beroepsvereniging) van SVH Meesterkoks. Het doel van het Gilde is kennis en kunde over te dragen aan volgende generaties vakgenoten en het culinaire gedrag op het hoogst mogelijke niveau te houden. Het Gilde neemt hiervoor zelf verantwoordelijkheid door mede zorg te dragen voor een goede (praktijk)opleiding. De Sterklasopleiding is een van kerntaken van het Gilde. Jonge, talentvolle en ambitieuze koks worden er na hun reguliere beroepsopleiding, verder opgeleid.

SVH Meesterkoks kunnen toetreden tot het Gilde, wanneer zij met succes de SVH Meesterproef hebben afgelegd en de Code van Eer hebben ondertekend. In de geledingen van het Gilde bevonden en bevinden zich de grote namen uit de Nederlandse gastronomie zoals (wijlen) Cas Spijkers, Cees Helder en Jonnie Boer

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws