Tour Culinair breidt peloton uit met deze twee vrouwelijke leden

Auteur: redactie
Events 11 oktober 2023
Tour Culinair breidt peloton uit met deze twee vrouwelijke leden

Tour Culinair, het sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, verwelkomt met trots twee nieuwe vrouwelijke leden in haar peloton.

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1982, markeert deze toetreding van Mathilde van der Weerd, managing director van Quality Lodgings, en Veronique Vesters, eigenaar van Time Out Gemert en medeoprichter van Foodies&Zo, een belangrijk moment in de geschiedenis van Tour Culinair.

Tour Culinair, bekend om haar drie keer per jaar georganiseerde activiteiten (voorjaarsklassieker, Tour Culinair weekend en een najaarsklassieker) in binnen- en buitenland, combineert fietsen met bezoeken aan inspirerende horecaconcepten en ondernemers. De peloton uitbreiding met Mathilde en Veronique weerspiegelt de langgekoesterde wens van het bestuur om het peloton diverser te maken.

Richard Francke, voorzitter van Tour Culinair, benadrukte het belang van deze toevoeging: “Het was al lange tijd de wens vanuit het bestuur om het peloton diverser te maken. Het was zoeken naar ondernemers binnen de hospitality, die ook goed mee kunnen fietsen. Wij zijn verheugd dat wij het peloton nu kunnen uitbreiden met Veronique en Mathilde en wat ons betreft is dit pas het begin van het aantal vrouwen binnen de ploeg.”

Stoempen door de polders

Beide nieuwe leden waren aanwezig bij de najaarsklassieker, waar de pelotonleden 65 kilometer door de polders van Flevoland fietsten. De route voerde langs de kassen van de grootste paprikateler van Europa en maakte een stop bij Slump Catering, eigendom van Tourvriend Henk Slump. Hier kregen de deelnemers een uitgebreide rondleiding en presentatie van Slump over zijn professionele cateringbedrijf, gevolgd door een terugkeer naar Pier16, waar alle deelnemers werden ontvangen met champagne en een culinaire lunch.

Onthulling locatie Tour Culinair 2024

Tijdens deze bijeenkomst werd de locatie van de Tour Culinair-editie in 2024 onthuld. Martin Matser, directeur-eigenaar van onder andere Van der Valk Haarlem, kondigde aan dat het weekend in juni 2024 bij zijn hotel in Haarlem plaats zal vinden. Aart Jan Koppert, manager horeca van het Internationaal Theater Amsterdam, en Daan Kroone, eigenaar van Day Food Bar Amstelveen en Cavateria, vormen samen met Matser het organiserende comité. Deze editie belooft een prachtig evenement te worden in Noord-Holland.

Fotograaf hoofdfoto: Jasper Bolderdijk

Overig nieuws