De vegetarische burger – de Veggieburger - die door McDonald’s Nederland in ruim 200 restaurants wordt verkocht, draagt sinds kort het V-label de Vegetariërsbond. Dit Vegetarisch Keurmerk garandeert dat producten geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van dieren bevatten. McDonald’s is blij met deze erkenning voor de Veggieburger, die sinds december 2016 in bijna al haar restaurants op de menukaart staat.
Het V-Label wordt door de Vegetariërsbond toegekend namens de European Vegetarian Union. Het is bij producten met het V-keurmerk niet meer nodig om te checken of producten volledig vrij zijn van dierlijke ingrediënten en/of hulpstoffen; producten zijn gegarandeerd vegetarisch. De Vegetariërsbond beheert en controleert dit keurmerk in Nederland. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond, is blij met de toekenning van het V-label aan de Veggieburger van McDonald’s; ‘in nauwe samenwerking met McDonald’s Nederland hebben wij deze vegetarische burger kunnen controleren op mogelijke dierlijke ingrediënten of hulpstoffen. Wij hebben deze niet geconstateerd en kennen dus graag het belangrijke V-keurmerk toe aan dit product. Ik heb het bereidingsproces zelf gezien en gekeurd. Gasten van McDonald’s kunnen hiermee volledig vertrouwen op het vegetarische karakter van de Veggieburger’.
Eunice Koekkoek van McDonald’s Nederland is blij met de toekenning van het V-label voor de Veggieburger. ‘Al vele jaren presenteren wij onze vegetarische burger aan onze gasten in Nederland en inmiddels kent dit product veel liefhebbers die even geen vlees willen eten. We zijn blij dat de Vegetariërsbond de kwaliteit van de Veggieburger onderstreept door het toekennen van het V-label’. De Veggieburger – die in z’n geheel bestaat uit wortel, rode paprika, groene erwten, groene bonen, aardappel, ui, verse sla, tomaat en plantaardige saus op een sesambroodje – wordt op dit moment in ruim 200 restaurants in Nederland verkocht. ‘De Veggieburger wordt gefrituurd in een aparte pan in 100% plantaardige olie. Bijna alle restaurants in Nederland hebben ruimte voor deze aparte frituurpan op enkele na. Het is onze ambitie om de Veggieburger in alle restaurants te gaan verkopen’, aldus Eunice Koekkoek.