De derde Vegetarische Restaurantweek vind van 7 tot 13 oktober plaats. Deelnemende restaurants uit heel Nederland serveren dan een speciaal vegetarisch menu met een vastgestelde lage prijs.
De Vegetariërsbond selecteerde voor deze week de beste restaurants, mede op basis van tips van chefkoks en gasten.
*En nog meer Michelinsterren*
Ook dit jaar doen er diverse restaurants met één of meer Michelinsterren mee, zoals Librijes Zusje, De Leuf, De Leest en Vermeer. Maar ook restaurants zonder een ster zullen een vegetarische maaltijd aanbieden. Chris Naylor, chefkok van toprestaurant Vermeer: Tijdens deze restaurantweek kook ik volledig met groenten uit het seizoen en wilde planten voeren de boventoon. Een echte uitdaging.
*De Restaurantweek*
Tijdens de Vegetarische Restaurantweek kan men bij de deelnemende restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische menus, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menus kosten vijfentwintig euro, bij sommige toprestaurants is dit veertig euro. Deze restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Varas Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie in de Keuken.
~Mariska van Gorp~
Vegetarisch: Ook Jonnie Boer doet mee
16 september 2013