Dat je niet groot hoeft te zijn om op te vallen liet puur vegan restaurant “Veggies On Fire” uit Den Haag zien tijdens de prijsuitreiking van de Gaia Green Awards 2019 Voor De Horeca tijdens Gastvrij Rotterdam dinsdag 24 september 2019 in de categorie meest groene restaurant van Nederland en België.
Veel restaurants beroepen zich op hun duurzame en biologische karakter. Certificatie blijft vaak uit en je moet de ondernemer vertrouwen op zijn woord.
Bij Veggies On Fire is dit anders. Zij zijn EKO (keurmerk) Goud gecertificeerd en hebben tevens het Certificaat ‘Palmolie Vrij’.
“Duurzaamheid zit in onze genen. Bij de opbouw van het restaurant gebruikten wij duurzame verf van AURO. Wij hebben zelf gerenoveerde meubels en hebben onze bar en spoelkeuken geheel gebouwd uit Zuid-Hollands naaldhout.
Doordat Veggies On Fire een volledig plantaardige keuken voert nemen zij geen aandeel in de consequenties van de vleesconsumptie. Voor een kilo vlees is tien kilo groenvoer, soja en vijftien liter water nodig. Het verbruikte water komt dan weer vervuild terug in onze natuur. Om massale ontbossing in tropische landen te voorkomen gebruikt Veggies On Fire ook geen Palmolie.
Het voorkomen van dierenleed de belangrijkste motivatie en de eerste stap geweest om in 2013 in Nederland het eerste Restaurant “Veggies On Fire” te openen met een puur plantaardige menukaart “die ook bijdraagt aan het behoud van een vruchtbare aarde en de algehele gezondheid van de mens.”