De Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland (JRE) heeft er vier nieuwe leden bij. Tijdens de jaarlijkse Culifair werden Ât Dijkhuysje uit Lelystad, De Swarte Ruijter in Holten, HanTing Cuisine uit Den Haag en La Folie in Zaltbommel
door JRE-voorzitter Lex Gasseling van restaurant Fris in Haarlem officieel geïnaugureerd. De Culifair vond dit jaar plaats bij Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. Alle genodigden maakten uitbreid culinair kennis met de nieuwe leden.
*Kinderen maken gezonde pizza*
In de Culibus was volop activiteit; kinderen van 'Het Open Huis Haarlem Schalkwijk' volgden onder leiding van Raymond Reeb (restaurant Tante Kee in Kaag) en André Gerrits (restaurant Ât Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht) een kookclinic en maakten een gezonde pizza.
*Nieuwswaardigheden*
Daarnaast maakte voorzitter Gasseling nog enkele nieuwsfeiten van de vereniging bekend. Albert Moorlag continueert het JRE-lidmaatschap met zijn nieuwe restaurant Brasserie Beeckestijn in Velsen Zuid, voorheen was Albert eigenaar van restaurant La Caserne Blanche in Naarden. Patrick van Zuiden (restaurant Savarin in Rijswijk) draagt zijn voorzitterschap van de Stichting JRE Culibus over aan Eugène van Angelbeek (restaurant Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen), voormalig secretaris van de stichting.
*Op de foto:* De nieuwe leden zijn voorzien van hun JRE-muurschild en poseren met Lex Gasseling
~Frank Lindner~
Vier nieuwe leden JRE geïnaugureerd
24 januari 2012