Vrouw kiest hotel, man betaalt diner

21 mei 2010
Vrouw kiest hotel, man betaalt diner

Hoewel stereotypen worden verafschuwd, komen ze vaak overeen met de werkelijkheid. Dat blijkt uit een onderzoek van Hotels.com naar de reisgewoonten van Europese stellen. Het onderzoek van de hotelboekingssite laat zien dat vrouwen in veel gevallen bepalen welk hotel er wordt geboekt. Na een restaurantbezoek op de vakantiebestemming betaalt de man vaker de rekening dan de vrouw. Dit blijkt ook bij Nederlandse stellen het geval te zijn. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 1.300 personen afkomstig uit tien Europese landen.

*Gezamenlijke keuze*
Europese stellen blijken hun vakantieplannen over het algemeen gezamenlijk in te vullen: van de ondervraagde mannen en vrouwen gaf 66% aan beiden evenveel invloed te hebben op de keuze van de bestemming. Wanneer dat niet het geval is, blijkt echter dat vrouwen – ongeacht de nationaliteit van de vakantiegangers – dikwijls de scepter zwaaien. Vrouwen beslissen niet alleen vaker dan mannen over de vakantiebestemming (24% tegen 10%), zij hebben vervolgens ook de meeste invloed op de accommodatie keuze (38% tegen 13%).

*Restaurant*
Van de ondervraagde mannen en vrouwen gaf ruim de helft aan beiden even vaak de rekening te betalen na een restaurantbezoek. In de andere gevallen blijken mannen de portemonnee duidelijk vaker te trekken dan vrouwen (40 % tegen 6%). Daar staat tegenover dat mannen ook vaker bepalen waar iets gegeten of gedronken wordt.

~Nienke Duimelaar~

Overig nieuws