De wereldconsumptie van vlees zal tussen 2005 en 2015 met 21,3 procent stijgen naar 315 miljoen ton als gevolg van een toename van de inkomens. In 2005 lag die afzet op 260 miljoen ton. Van de groei van de wereldconsumptie van vlees zal tweederde plaatshebben in China. Dat verwacht het Franse marktonderzoeksbureau Gira.
De grote winnaars van de stijgende vleesconsumptie zijn pluimvee- en varkensvlees. Zo gaat de afzet van pluimveevlees tussen 2005 en 2015 met ruim 24 miljoen ton omhoog naar zo'n 105 miljoen ton volgens Gira. Dat betekent een stijging met bijna 25 procent.
De wereldbevolking eet in 2015 ongeveer 125 miljoen ton varkensvlees. Dat is ruim 21 miljoen ton meer dan in 2005. Dat betekent een stijging van de afzet van varkensvlees met bijna 20 procent in tien jaar. Rundvlees profiteert nauwelijks van de stijgende vraag naar vlees. De afzet van dat vlees neemt met 13 procent ofwel 8 miljoen ton toe naar bijna 70 miljoen ton.
~Sanny Visser~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/wereldconsumptie-vlees-stijgt-met-213-procent/
Wereldconsumptie vlees stijgt met 21,3 procent
4 december 2009