Where vegan meets music: Obsidian by Graphite in Amsterdam

Auteur: Redactie
Gastronomie Michelin Duurzaamheid 25 februari 2022
Where vegan meets music: Obsidian by Graphite in Amsterdam

Patron-cuisinier Peter Gast van restaurant Graphite* opent op 3 maart een nieuwe zaak in hartje Amsterdam: Obsidian by Graphite. In deze underground venue experimenteert de topchef met plant-based gerechten en heeft (unplugged) muziek een centrale rol.

De intieme ruimte, inclusief gezellige bar, laag podium en comfortabele zitjes, nodigt uit tot ontspannen of juist spannende avonden, gevuld met lekker eten, een goed glas wijn en de beste muziek. De sfeervolle en informele locatie zal onderdak bieden aan vegan dinners, livemuziek en de beste gig’s ever. Obsidian by Graphite is tevens te boeken voor private events of vergaderingen, verzorgd door restaurant Graphite.

The Vegan Test Kitchen

Twee keer per maand staat The Vegan Test Kitchen op de planning. Op deze avonden serveert Peter Gast zijn veganistische menu in Obsidian by Graphite, bestaande uit vijftien tot twintig high-end gerechtjes. Peter: “Plant-based koken trekt mij als vakmens heel erg en ik vind het tijd dat we ons hierop gaan focussen. Tijdens The Vegan Test Kitchen kan ik experimenteren en oriënteren. Kijken hoe het bevalt bij zowel mij als het publiek.” De vegan nights out worden opgeluisterd door een dj of muzikant die aan het eind van de avond het volume opschroeft zodat het diner naadloos overgaat in een gezellige avond uit.

Food Notes Unplugged

Naast de vegan avonden presenteert Obsidian by Graphite Food Notes Unplugged, een intiem liveconcert van bekende en upcoming muzikanten waarbij gasten de kans krijgen om hun favoriete artiest van dichtbij mee te maken. De locatie leent zich uitstekend voor dat fijne huiskamergevoel, waarbij muziek wordt gemaakt in intieme setting. Food Notes Unplugged begint met een uitgebreid diner bestaande uit Graphite-klassiekers, begeleid door mooie (mousserende) wijnen, en eindigt met een liveconcert op het lage podium. Obsidian by Graphite biedt in samenwerking met de buren, Eden Hotel Amsterdam, de mogelijkheid om na Food Notes Unplugged te overnachten in een van de comfortabele kamers van het hotel.

Private (Dinner) Party by Graphite

De overige dagen is Obsidian by Graphite af te huren als locatie voor private dining of evenementen. Denk aan het vieren van verjaardagen of mijlpalen, het presenteren van nieuwe producten of diensten en vergaderingen (met livestream-mogelijkheden). De setting is intiem, met een fijn clubgevoel. Alles kan: van cocktails tot chic diner. Daarnaast organiseert Obsidian by Graphite Mystery Sessions: pop-up-evenementen voor mensen die zich graag laten verrassen. Alleen één ding is zeker tijdens een Mystery Session: er wordt gegeten, gedronken en muziek gespeeld. Welk eten en welke muziek blijft tot de avond zelf een mysterie.

Inspired by…

Obsidian by Graphite zit letterlijk onder het met een Michelinster bekroonde restaurant Graphite. Peter opende drie jaar geleden dit speakeasyrestaurant in de Paardenstraat, vlakbij het Rembrandtplein. Dit beviel niet alleen de mazzelaars die het restaurant wisten te vinden, maar ook de inspecteur van Michelin. Al na anderhalf jaar, begin 2020, kreeg Graphite zijn eerste ster.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws