Wildcards voor finale van Green Chefs Hat bekend

Auteur: redactie
Awards Events 28 maart 2024
Wildcards voor finale van Green Chefs Hat bekend Winnaar van 2023 Yornie van Dijk met de jury / foto: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

Het Gastronomisch Gilde en We’re Smart hebben drie wildcards uitgedeeld voor de finale van de Green Chefs Hat tijdens Gastvrij Rotterdam.

De ontvangers van de wildcards zijn Joram Timmerman van het Kook Atelier op Oost (4 radijzen) Elliott Van de Velde van Entropy uit Brussel (4 radijzen) en Jonas Haegeman van de Vijf Seizoenen uit Brakel (5 radijzen). Deze drie kandidaten zullen samen gaan strijden met de reeds geselecteerde finalisten. Koosh Kothari van Nazka uit Amsterdam en Robert van der Kolk van Chef Ròbert uit Wageningen. Deze twee finalisten komen vanuit de voorronde die plaatsvond tijdens Horecava in januari.   

De finale van de Green Chefs Hat zal plaatsvinden op dinsdag 24 september tijdens Gastvrij Rotterdam. De Green Chefs Hat is een 100 procent pure plant-wedstrijd die dit jaar zijn tweede editie beleeft. De wedstrijd ontwikkelt zich, net als de pure plant-wereld waardoor er in de finale weer nieuwe uitdagingen zijn voor de deelnemende chefs.

Frank Fol, chairman van We’re Smart, is zeer fier met de deelnemers die tegen elkaar gaan strijden. “In de voorronde zagen wij als jury al mooie smaken die gecreëerd zijn met groenten van het land en van de zee. De verwachtingen voor de finale zijn hoog!”. Ook is hij blij met de chefs die de wildcards hebben geaccepteerd: “Dit zijn chefs die hoog scoren in de We’re Smart Green Guide en groenten bereidingen tot hun specialiteit hebben gemaakt.”  

De deelnemers koken tijdens de finale, in teams van twee, een viergangenmenu en een amuse voor de jury. De jury bestaat uit Fol, Luc Kusters (Bolenius* / 5 Radijzen) en Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed**/ 5 Radijzen). De deelnemers krijgen naast de blackbox de mogelijkheid om producten uit de groentekraam, die beschikbaar gesteld wordt door HANOS Nederland, te gebruiken.

Waldrik Kremer, bestuurslid wedstrijden bij het Gastronomisch Gilde, vindt het mooi om te zien hoe de wedstrijd zich ontwikkelt: “Door de geweldige samenwerking die wij hebben met Frank en We’re Smart, krijgen we de toppers op het podium voor deze wedstrijd. Pure plant-koken krijgt in de toekomst een nog grotere plek in de keukens en daar hoort ook deze wedstrijd bij”.

Ook Robert Melaard, directeur van Gastvrij Rotterdam, is blij met het mooie wedstrijdveld voor de finale: “Dit hoogstaande deelnemersveld geeft aan dat pure plant-koken aan een enorme opmars bezig is en wij zijn als Gastvrij Rotterdam trots dat wij de finale mogen hosten”.

De finale vindt plaats op dinsdag 24 september op Gastvij Rotterdam. De uitreiking volgt tijdens het event van We’re Smart Green Guide in de avond van 24 september.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws