Winnaars NK Leermeester-Leerling 2019 bekend

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 9 januari 2019
Winnaars NK Leermeester-Leerling 2019 bekend

Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling is gewonnen door Jasper Panis en Koen van den Hurk van Bord’Eau*. Hun winst werd zojuist bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. 
 
“We streefden ernaar om tijdens de wedstrijd, met de producten en tijd die we hadden, dezelfde klasse te behalen als die we elke dag bij Bord’Eau* weten te bereiken,” liet Jasper Panis weten. Daarnaast beseften de mannen maar al te goed dat het een teamwedstrijd is, gaven ze aan. Aan het resultaat te zien, was dat duidelijk te merken!

NK Leermeester-Leerling 2019

Het Nationaal Kampioenschap is een uitgelezen kans voor de Leermeester-Leerling duo’s om hun kwaliteiten op het gebied van productkennis, techniek, creativiteit én samenwerking te laten zien! Gedurende de spannende wedstrijd bereidden acht teams, elk bestaande uit een leermeester en zijn leerling, een amuse en een driegangendiner. De gerechten moesten bereid worden op basis van verplichte ingrediënten uit een ter plekke geopende ‘black box’, beschikbaar gesteld door verschillende sponsoren. In de black box van dit jaar troffen de deelnemers rib-eye, longhaas en zwezerik aan, aangeboden door de VanDrie Group. Daarbij moesten ze tarbot en kokkels in hun gerechten verwerken, welke werden verzorgd door Jan van As. De culinaire creaties werden beoordeeld door een enthousiaste, vierkoppige jury: “Er kwamen erg lekkere gerechten voorbij met leuke structuren. Ook wat foutjes, maar dat is de werkelijkheid.”

Team Bord’Eau naar huis met eer en prachtige prijzen

Het winnende Leermeester-Leerling duo van Bord’Eau* ging niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Leermeester-Leerling’, het Bronzen Koksmes, een Gouden medaille en een oorkonde, maar ook met de Gastronomisch Gilde Beker, een Big Green Egg MiniMax, een cheque ter waarde van €500,-  van het Gastronomisch Gilde, een exclusieve reportage in de Culinaire Saisonnier, kokskleding van Chaud Devant en een messenkoffer van Wüsthof voor zowel Leermeester als Leerling.
Tweede werden Rody Ponne en Mike Klaassen van Ciel Bleu**. Zij kregen ieder een Zilveren medaille en een messenblokset van Wüsthof. De derde plaats is voor Michel Oude Booijink en Mart Oude Luttikhuis van De Bloemenbeek*. Zij ontvingen ieder een Bronzen medaille en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle andere deelnemers een medaille, een oorkonde, een koksbuis van Chaud Devant en een keukenmes van Wüsthof.

Overig nieuws