Winnend concept Nationale RestaurantPITCH bekend

Auteur: Roy Spijker
5 september 2017
Winnend concept Nationale RestaurantPITCH bekend

De winnaar van de Nationale RestaurantPITCH is bekend. Uit vijf finalisten werd het concept ‘Bar O’ van Timo Stemerdink & Tom de Rooij gekozen. Zij mogen hun plan daadwerkelijk uitvoeren tot een pop-up restaurant tijdens de komende Horecava, van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. Tevens maken zij kans op een starterspakket om een eigen zaak te openen.

Onder de noemer van de Nationale RestaurantPITCH deden de initiatiefnemers Horecava (dé nationale vakbeurs voor foodprofessionals), Lightspeed (kassasystemen voor de horeca en retail) en Sligro (Horeca groothandel en partner voor foodprofessionals) in mei een oproep aan iedereen in Nederland om creatieve ideeën voor een pop-up restaurant op de Horecava in te zenden. Met deze wedstrijd willen zij vanuit hun eigen vakgebied horecaondernemers inspireren en horecatalent een kans bieden om zijn of haar idee om te zetten naar een concreet plan.

Winnend concept Bar O uitgelicht
Bij Bar O ervaar je hoe cocktails en fine dining bar food elkaar versterken en voor een spannende smaaksensatie zorgen, wat het concept uniek maakt. Je waant jezelf in een urban jungle; Bar O is een plek om samen te komen, te genieten van verrassende combinaties tussen cocktails en gerechtjes; van vis, vlees, vegetarisch tot sustainable. Of gewoon om gezellig te borrelen.

Jurering
Woensdag 23 augustus pitchten vijf kandidaten hun idee voor een restaurant voor een panel van drie experts, bestaande uit Michiel van der Eerde (ZUID/BAUT), Saskia Post (PostverkadeGroepBV) en Maikel Lindewegen (402). De jury beoordeelde de plannen op zakelijke kwaliteit en haalbaarheid. Ze was enthousiast over alle finalisten, maar koos uiteindelijk voor het voorstel van Timo Stemerdink en Tom de Rooij (Michiel van der Eerde stemde niet mee, aangezien Bar O een initiatief is van 2 (oud-)medewerkers van hem). Maikel Lindewegen: “Timo en Tom hebben een ijzersterk en vernieuwend concept en ze hebben beiden commercieel talent. Dit geeft ze de wind in de rug bij hun eerste zaak!” “Het was een dag vol energie, met spannende pitches en een rijke variatie aan interessante concepten”, aldus Saskia Post. De founding partners Horecava, Lightspeed en Sligro ondersteunen de beslissing volledig.

Vervolgtraject Nationale RestaurantPITCH
Onder professionele begeleiding van topchef Michiel van der Eerde wordt Bar O de komende maanden uitgerold en komt het restaurant tot leven op Horecava 2018, waar bezoekers kennis kunnen maken met dit vernieuwende horecaconcept. Ook de overige juryleden alsmede partners ondersteunen vanuit hun eigen expertise bij het ondernemersplan en bij alle aspecten in de dagelijkse bedrijfsvoering om van het pop-up restaurant een succes te maken.

Overig nieuws