Wrap met makreel

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Wrap met makreel

De gezondheidstrend zet ook in 2016 door. Sluit daarop aan door in je lunchroom deze gezonde en lekkere wrap met makreel te serveren. Succes verzekerd! 

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 gestoomde makrelen van elk 300 gram (of 500 gram gestoomde makreelfilet)
250 gram sperziebonen, gehalveerd
150 gram Griekse yoghurt
2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
6 tortilla wraps 
75 gram veldsla
8 Amsterdamse uien, in vieren
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd

Bereiding

Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout in 6 tot 8 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze goed uitlekken. Verwijder kop, staart en vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verdeel het visvlees in stukjes. Meng de Griekse yoghurt met bieslook en peterselie en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Bestrijk de tortilla’s met de Griekse yoghurt en leg wat veldsla met de sperziebonen, de makreel, de Amsterdamse uitjes en de kerstomaatjes in een reep over het midden. Rol de wraps stevig op en snijd ze schuin door. Verdeel de resterende veldsla over borden en leg de wraps erop.

Overig nieuws