Het 10-jarig jubileum van YamazatoÂs Michelinster werd donderdagavond gevierd in Hotel Okura Amsterdam. Het restaurant was het eerste traditioneel Japanse restaurant in Europa dat bekroond werd met een ster.
*Kaiseki ryori menu*
Ter ere van het jubileum bereidden Akira Oshima en Masanori Tomikawa een traditioneel Japans kaiseki ryori menu, waarbij de beste gerechten van de afgelopen jaren waren geselecteerd. In 2002 was het Yamazato Restaurant, onder leiding van Oshima, het eerste traditioneel Japanse restaurant in Europa dat bekroond werd met een Michelinster. Tomikawa nam deze ster in 2010 van hem over.
*Bijzondere dans*
Tijdens het diner vond een uitzonderlijk optreden plaats. Voor het eerst in de geschiedenis werden de traditionele technieken van kyo-mai buiten Japan getoond. Deze dans werd uitgevoerd door zogeheten maiko en geiko, die daarvoor speciaal vanuit Kyoto naar Amsterdam kwamen.
*Op de foto*: Akira Oshima en Masanori Tomikawa
~Myrtille Vromans~
Yamazato viert haar tien jaar oude ster
12 oktober 2012