Chef-kok Yuri Hovius gaat met ingang van 7 augustus aan de slag bij Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant in Amsterdam. The executive souschef van Crown Plaza South maakt de stap naar de basis van het pure koken. Yuri werkte onder andere als souschef bij The College Hotel, The Dylan Hotel en het Amstel Hotel. Bij Rosarium Amstelpark wordt Hovius herenigd met operationeel manager Jordi van den Berg met wie hij eerder succesvol samenwerkte.
Yuri neemt de positie over van de huidige chef Tim Golsteijn die Rosarium Amstelpark en Parker’s verlaat voor een avontuur met Pascal Jalhay, ooit de jongste tweesterren-chef van het land. Tim start als chef van Bougainville, restaurant in het nieuwe TwentySeven hotel.
Hovius is voorgedragen door Golsteijn op basis van persoonlijke werkervaringen. “We hebben mede voor Yuri gekozen omdat hij op gerespecteerd niveau banqueting kan serveren. We willen met Rosarium Amstelpark in de top tien van evenementenlocaties van Amsterdam staan en dan is koken op hoog niveau een must. Daar ligt tevens de passie van Yuri dus ik verwacht dat we met hem aan het roer fantastische stappen gaan maken,” aldus Maarten van Eembergen, eigenaar van Rosarium Amstelpark.
Verwacht op de nieuwe kaart opgepoetste, klassieke gerechten met wereldse invloeden. Voor de gerechten worden veel lokale producten gebruikt, zowel uit eigen moestuin als rechtstreeks uit het aangrenzende Amstelpark. Hovius wordt voor zijn gerechten onder andere geïnspireerd door de Australische chef Peter Gilmore van het sterrenrestaurant Quay. Gilmore staat bekend om zijn ‘nature-based cuisine’, waarin hij veel gebruik maakt van kruiden, bloemen en ongebruikelijke groenten rechtstreeks uit de natuur. Daarnaast is de muur van kookboeken een onuitputtelijke bron van informatie voor de aankomende chef. Deze kennis zal Hovius gebruiken om een eigen twist te geven aan de nieuwe kaart van Parker’s restaurant en Rosarium Amstelpark.
Hovius is op dit moment druk bezig met het uitbreiden van de keukenbrigade en daarvoor hard op zoek naar geschikte koks die samen met hem Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant naar the next level willen tillen.