Zo ziet The Seafood Bar in de Amsterdamse Beurs van Berlage eruit (foto's)

Auteur: Redactie
Opening 5 december 2023
Zo ziet The Seafood Bar in de Amsterdamse Beurs van Berlage eruit (foto's)

The Seafood Bar opent de deuren op een bijzondere locatie: de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. De verse vis en schaal- en schelpdieren waar The Seafood Bar om bekendstaat, worden geserveerd onder de prachtige gewelven van dit monument.

Familie De Visscher is altijd op zoek naar unieke locaties voor hun bijzondere restaurants, dus toen de mogelijkheid voorbijkwam om een vestiging van The Seafood Bar te openen in een prachtig monument in de hoofdstad, was de keuze snel gemaakt. Na een intensieve renovatie, waarbij alle historische kenmerken van de Beurs van Berlage bewaard zijn gebleven, kunnen gasten vanaf nu hun fruit de mer of kreeftensoep eten onder de gewelven van dit voormalige beursgebouw.

Fruit de mer in een monument

Naast het restaurant in het art nouveau-pand aan het Spui in Amsterdam en het restaurant in Londen, wordt dit het derde monumentale gebouw van The Seafood Bar. De Beurs van Berlage is ontworpen door architect en stedenbouwkundige Hendrik Petrus Berlage en werd in 1903 opgeleverd. Inmiddels behoort het tot de top 100 monumenten van Nederland en trouwde Maxima hier met haar Willem-Alexander. The Seafood Bar heeft een enorme voorgevel van 50 meter aan het Damrak, waar grote ramen uitzicht bieden op het reilen en zeilen van de stad. Het hoge plafond geeft een heerlijk ruimtelijk gevoel en de historische gewelven en houten vloer maken de bijzondere ervaring helemaal af. Visliefhebbers kunnen zowel binnen als buiten op het terras aan het Damrak, genieten van vis en schaal- en schelpdieren. Denk aan vongole in witte wijn, fish and chips, kreeften, royale fruits de mer en verse oesters. 

Pepijn de Visscher, mede-eigenaar van The Seafood Bar: “Het Damrak is een van de imposantste straten van Amsterdam, met ongekende architectuur. Maar de straat heeft ook behoefte aan meer kwaliteit. We sparen kosten noch moeite om er een prachtige zaak van te maken die Berlage-waardig is. Samen met de Beurs, de Bijenkorf en de nieuwe Diorwinkel is wat ons betreft de toon gezet.” 

Hecht familiebedrijf

The Seafood Bar is een echt familiebedrijf. Pater familias Fons de Visscher was 27 jaar lang een gepassioneerde visboer en had een bekende viswinkel in het Brabantse Helmond voordat hij in 2012 zijn wens in vervulling liet gaan en zijn eerste visrestaurant opende aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Sindsdien is het bedrijf gegroeid naar zes vestigingen, waaronder in Londen, en werken er zo’n 350 personeelsleden. 

Naast het restaurant, is The Seafood Bar voornemens om volgend jaar een cocktailbar te openen in de kelder van de Beurs van Berlage. The Seafood Bar is zeven dagen geopend. Binnen is plek voor zo’n honderd gasten en op het terras voor nog eens zestig.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws