Zuurkool met spek en worst

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Zuurkool met spek en worst

Ingrediënten (4 personen)

400 gram zuurkoolspek
1 kilo aardappels, in vieren
4 zwarte peperkorrels, gekneusd
800 gram zuurkool
1 rookworst van 300 gram
50 ml melk
25 gram boter
Zout
Boter om erbij te serveren 

Bereiding

Breng water aan de kook in een grote pan. Kook het spek hierin 20 minuten. Voeg de aardappels, peperkorrels en wat zout toe en zoveel water dat ze onder staan. Haal de zuurkool uit elkaar, schep hem op de aardappels, leg de worst bovenop, sluit de pan en laat alles 30 minuten sudderen. Neem spek en worst weg. Giet groente en aardappels af, maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels en zuurkool met melk, boter en zoveel kookvocht als nodig voor een smeuïg mengsel. Serveer met worst en spek bovenop, plus extra boter voor het kuiltje.

Overig nieuws