Zweden en Indonesië: Kafé Kontrast brengt twee werelden naar Amsterdam

Auteur: redactie
Opening 29 november 2023
Zweden en Indonesië: Kafé Kontrast brengt twee werelden naar Amsterdam

De Zweedse chef Ellinor Strinnholm opent samen met horecaondernemer Bunmi Okolosi Kafé Kontrast op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Ellinor’s verblijf in Jakarta inspireerde haar om haar roots en de Indonesische keuken samen te brengen in een gezellig brunchcafé en restaurant.

In Kafé Kontrast komen twee contrasterende culturen en karakters samen en omarmen ze het Zweedse concept lagom, wat ‘precies goed’ betekent. De ondernemers achter deze nieuwe culinaire parel in de Amsterdamse Pijp zijn de Zweedse chef Ellinor Strinnholm en Bunmi Okolosi, de man achter concepten als The Student Hotel, Dinner by Heston en Lima London. Kafé Kontrast serveert op donderdag- en vrijdagavond een verrassende diner- en aperitiefkaart en in het weekend een uitgebreide brunch en lunch.

Van Michelin naar streetfood

De gerechten zijn duidelijk beïnvloed door het werk van chef Ellinor bij Michelinrestaurants als Volmers in Zweden, maar ook door haar tijd in Indonesië. Twee jaar lang reisde ze door het land en werd opgenomen in een Indonesische familie. Maar in Kafé Kontrast komt ook Frankrijk terug, het café doet denken aan een Parijse bistro; een ode aan Ellinor’s tijd in Parijs.

Ellinor: “Toen ik voor het eerst streetfood at in Jakarta, veranderde dat mijn manier van koken compleet. Het voelde dan ook heel natuurlijk om een plek te openen die voor zowel mijn Zweedse roots als de Indonesische keuken staat.”

Voorbeelden van deze samensmelting zijn gerechten als 48-uur gepekelde zalm met kaffirlimoen, pandan- en safraanbroodjes, Zweedse herfstchampignons met Indonesische tongsengcurry of wentelteefjes met gepocheerde peer. Diegenen die lekker willen uitpakken, bestellen er een chili-citroengras-G&T of gember- kaffirlimoen-schnaps bij.

Ellinor: “We omarmen het Zweedse concept lagom: niet te veel, niet te weinig, maar precies goed. Wij vinden dat de beste gerechten eenvoudig en pretentieloos moeten zijn. Door andere culturen te vermengen met de Scandinavische keuken, creëren we een unieke ervaring.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws