Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen.
Klassieke lambrisering heeft plaats gemaakt voor industriële muren, het traditionele viergangenmenu voor een hippe borrel en kleine gerechtjes. De keuken werd letterlijk tot de grond toe gesloopt en opnieuw opgebouwd, de jonge ambitieuze chefkok Erik Hilgers werd binnengehaald, die samen met meesterkok Aart van den Hoek, al 38 jaar de rechterhand van Ad Janssen, de keuken gaat draaien. En, last but not least, het restaurant sloot aan bij Euro-Toques Nederland.
Ultramoderne keuken
Op een zonovergoten middag vond de inauguratie plaats, buiten op het terras, in aanwezigheid van burgemeester Hans Wagner, het bestuur van Euro-Toques en genodigden. Er werd, zoals gebruikelijk, gespeecht en gesabreerd. Na de lekkerste hapjes te hebben geproefd, waar maître en sommelier Joseph Amhamdi de juiste wijn bij schonk, werden de gasten begeleid naar het kasteel, waar de keuken en alle ruimtes bezichtigd konden worden. Een ultramoderne en praktisch ingerichte keuken, terwijl in de rest van het gebouw de historie nog zichtbaar is. Een combinatie die erg goed gelukt is!
Over de werkwijze in de keuken heeft Ad Janssen nog steeds duidelijke ideeën. Er wordt gewerkt met mooie producten, uit de regio en van het seizoen. En wat dat betreft is hij weer terug op het nest: hij was zelf ruim 30 jaar geleden één van de eerste bestuursleden van Euro-Toques Nederland. Voeg daarbij het culinaire topniveau dat hij altijd heeft weten vast te houden en daarmee is gezegd waarom ETN zo blij is met de terugkomst van deze meester(kok)!
Op de foto, v.l.n.r.: Ted Janssen, Erik Hilgers, burgemeester Hans Wagner, Aart van den Hoek en Ad Janssen