Biologisch friethuis opent eerste vestiging in Haarlem

5 januari 2010
Biologisch friethuis opent eerste vestiging in Haarlem

Op 1 januari is biologisch friethuis FRIETHOES officieel geopend. Op de Kruisweg in Haarlem, op een steenworp afstand van Haarlem CS, heeft bedenker en eigenaar Joost Hoes zijn eerste vestiging geopend. Friethoes is een formule waar men friet kan eten welke is bereid op biologisch verantwoorde wijze.

Na jaren lange ervaring als chef-kok in toprestaurants en culinaire hotspots vond Hoes dat het tijd werd voor een friethuis waar men een “verantwoord frietje” kan eten. In een tijd waarin mensen zich steeds meer bewust zijn van lichaam en geest past deze formule helemaal in deze tijdsgeest.

*Biologisch*
FRIETHOES staat ver van de welbekende snackbar. De friet zal, wanneer de oogst het toelaat, gemaakt worden van biologisch geteelde aardappelen. Ze worden op ambachtelijke wijze gewassen, geschild en voorgebakken. Dit voorbakken en het uiteindelijke afbakken gebeurt in en speciale mix van duurzame en natuurlijke oliën. Daarnaast worden de sauzen zelfgemaakt en geproduceerd van biologische ingrediënten.

Het logo is ontworpen door Joost Swarte. Swarte is een bekende Haarlemmer en het meest bekend geworden door zijn talloze tekeningen, postzegels, posters, ansichtkaarten, LP- en CD-hoesjes en door zijn ontwerpen voor omslagen van bladen (zoals voor het Nederlandse weekblad Vrij Nederland, het Belgische weekblad Humo en het Italiaanse architectuurmagazine Abitare).

*Ambities*
De ambities van FRIETHOES zijn groter dan deze eerste vestiging. Volgens Hoes is de vraag naar deze formule groter dan alleen Haarlem en ook voor bedrijven is het bijzonder interessant. Zo zal FRIETHOES eind januari op de Modefabriek, een internationaal mode evenement in de RAI in Amsterdam, een deel van de catering verzorgen.

~De RestaurantKrant, Lunchroom, Sanny Visser~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/biologisch-friethuis-opent-eerste-vestiging-in-haarlem/

Overig nieuws