Chef-kok René Brienen verruilt de Maas voor Van der Valk-keuken aan Caribische Zee

Auteur: Redactie
Ondernemen 1 april 2025
Chef-kok René Brienen verruilt de Maas voor Van der Valk-keuken aan Caribische Zee

Chef-kok René Brienen van Brienen aan de Maas vertrekt naar Bonaire om als creatief culinair directeur aan de slag te gaan bij het Van der Valk Plaza Beach Resort.

Volgens L1 is het doel om de hotelkeuken naar een hoger niveau te tillen en binnen een jaar een fine dining-restaurant op te zetten. Zijn restaurant in Well aan de Maas was enkele maanden gesloten vanwege het overlijden van zijn vrouw en heropende twee weken geleden de deuren.

Een ander doel van Brienen op Bonaire is het terugbrengen van een groentetuin op het eiland. Op Bonaire wordt veel geïmporteerd, maar er ligt potentie in het herintroduceren van lokaal geteelde ingrediënten. Volgens de lokale krant komt deze overstap niet zomaar uit de lucht vallen. "Vincent van der Valk komt al 30 jaar bij ons restaurant, dus ik ken hem goed. De laatste drie jaar was hij al aan het mijmeren of ik naar Bonaire wilde komen. Mijn vrouw zag dat niet zo zitten. Maar nu ga ik het toch doen; ik denk dat het een goed medicijn is. Bonaire is een droomeiland, een totaal andere wereld met een fantastische sfeer. Het voelt alsof ik aan mijn derde jeugd ga beginnen", aldus René Brienen tegen L1.

Brienen aan de Maas blijft geopend; de overburen nemen de exploitatie op zich, en Brienen zelf zal bij speciale gelegenheden betrokken blijven.

 

Overig nieuws