Chef-kok van Vis aan de Schelde en voormalig supervisor Amstelhotel starten vis-avontuur

Auteur: Redactie
Opening Ondernemen 22 augustus 2023
Chef-kok van Vis aan de Schelde en voormalig supervisor Amstelhotel starten vis-avontuur Dennis Koopmans, Maarten Bout en Gabriëlle Koopmans

In september openen Dennis en Gabriëlle Koopmans een visrestaurant in Naarden. De heer Koopmans was tot vorige maand werkzaam als executive chef van Vis aan de Schelde en The Traveller. Zijn echtgenote heeft ook ervaring opgedaan bij The Traveller, daarnaast heeft Gabriëlle twintig jaar ervaring in het Amstel Hotel. Samen met Maarten Bout, voormalig chef bij Grace in Utrecht openen zij het SEAson in Naarden. 

Dennis Koopmans: “Deze locatie is voor ons geschreven! Niet te groot, goed te controleren en ideaal om onze liefde voor het vak uit te oefenen. We richten ons op een publiek voor wie culinair lunchen of dineren een extra dimensie is, een kroon op het werk, de bekrachtiging van een goede relatie. Het werken met dit team, allen met dezelfde gedrevenheid en passie, maakt het voor ons alle drie zo speciaal. Met Maarten werkte ik bij Vis aan de Schelde een aantal jaar samen; we verstaan elkaar en dagen elkaar uit op culinair gebied. Dat leidt tot spannende seizoensgerechten. Gabriëlle is mijn partner en nu onze kinderen wat ouder zijn, is dit het moment om met z’n drieën onze droom na te jagen."  

Keuken

Het team heeft een uitgesproken doel voor ogen; voor zowel gasten als eigenaren moet het restaurant aanvoelen als een tweede thuis. Een plek waar gasten verrast worden door culinaire hoogtepunten met een dagelijks wisselend menu. De nachtvangst bepaalt het dagmenu; een extra uitdaging voor Koopmans en Bout om de menukaart vorm te geven.

Hoewel ook vlees- en vegetarische gerechten op de kaart te vinden zijn, vertaalt deze de liefde voor vis. Voor gastvrouw Gabriëlle gaat het om de 'Customer experience'. Het menu, de liefde voor eten, maar ook de service en hospitality zullen gezamenlijk de puntjes op de i verzorgen in het voormalig Arsenaal, dat vanaf september onderdak bied aan SEAson. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws